VALİLİKTEN YALANLAMA! | Gündemburdur.com
Son güncellenme :14.08.2015 19:01

Anasayfa > Burdur, Güncel > VALİLİKTEN YALANLAMA!

14.08.2015 Cum, 19:01

Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı 10.01.2007 tarihinden beri 15.001 Ruhsat Numarası altında haftanın her PAZAR VE PAZARTESİ günleri çalışmaktadır. Pazar günü büyükbaş hayvan satışı, pazartesi günleri ise küçükbaş hayvan satışı amacıyla hizmet vermektedir.

Hayvan Pazarıyla ilgili olarak Burdur Belediyesi Veteriner Hekimi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekimler denetim ve kontrol görevi yapmaktadır.

Bu kapsamda Belediye Sorumlu Veteriner Hekimi;

  • Hayvan pazarına giren hayvanların sağlık muayenelerini yapmak, kulak küpelerini kontrol etmek, küpesiz hayvan girişini önlemek.
  • Pazara gelen hastalıklı, belgesiz ve hayvan kayıt sistemlerine tanımsız olan hayvanların girişine izin vermemek.
  • Tesislerin uygun yasalar çerçevesinde faaliyet göstermesinden, hayvan satış yerine sağlıklı hayvanların nakil belgesi, pasaport, veteriner sağlık raporu gibi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen belgeler ile kabul edilip uygun şartlarda alınıp satılmasından, nakil vasıtaları ile hayvan satış yerinin temizlik ve dezenfeksiyonunun yaptırılmasından sorumludur.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Görevlileri ise;

  • Hayvan pazarına getirilen sığır cinsi hayvanların il içi harekette pasaportlarını, koyun ve keçi türü hayvanların nakil belgesini, iller arası sevklerde veteriner sağlık raporunu düzenlemek, hayvanlara ait kulak küpelerinin veri tabanına kayıtlarını kontrol etmek.
  • İl dışından gelen hayvanların satılmaması durumunda yeni veteriner sağlık raporu düzenleyerek mevcut TÜRKVET sistemi üzerinden geldikleri yerlere sevkini gerçekleştirmek (İl içinden gelen hayvanlar için veteriner sağlık raporu düzenlenmez).
  • Hayvan Pazarı giriş ve çıkışlarında giren ve çıkan araçların dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirmekten sorumludur.

Burdur Belediyesi Hayvan Pazarı belirtilen günlerde 05.30’da açılmakta, nakil araçları İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce görevlendirilen dezenfeksiyon personeli tarafından dezenfeksiyon ünitesinden geçirilerek dezenfekte edilmektedir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından her Pazar günü 4 Veteriner Hekim, 2 Veteriner Sağlık Teknisyeni, 1 mutemet ve 1 adet dezenfeksiyon personeli olmak üzere toplam 9 (dokuz) personel görevlendirilmektedir. Görevlendirilen personeller vasıtasıyla gerekli denetim ve kontrol hizmetleri titizlikle yapılmakta, salgın ve bulaşıcı hastalık şüphesi taşıyan hayvanların sevkine izin verilmemektedir. Hayvan sevkine ilişkin izin verilirken esas olan bulaşıcı ve salgın hastalık şüphesi taşıyan hayvanların hareketini engellemektir. Bunun dışında kaşektik (zayıf), bakımsız, kırık, çıkık ve harici bir takım bulaşıcı olmayan bulgular taşıyan hayvanların sevkinde sakınca yoktur. Gerek Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarından yapılan sevklerde, gerekse İlimizin diğer pazarlarından veya Pazar dışında münferiden yapılan hayvan sevklerinde İlgili Bakanlıkça belirtilen bu kriterlere göre işlem tesis edilmektedir. Bunun dışında çeşitli basın organlarında çıkan haberler mesnetsiz olup doğruyu yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber