SU KOORDİNASYON KURULU’NDA BURDUR GÖLÜ KONUŞULACAK | Gündemburdur.com
Son güncellenme :01.07.2020 17:07

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > SU KOORDİNASYON KURULU’NDA BURDUR GÖLÜ KONUŞULACAK

01.07.2020 Çar, 17:07

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, önümüzdeki günlerde toplanacak olan Su Koordinasyon Kurulu’nda Burdur Gölü’nün konuşulacağını belirtti.
Özçelik “Burdur gölü kenarında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından iki yıl önce kurulan 4 havuzda gölün buharlaşma oranları ile ilgili Ar-Ge çalışması yapıldı ve bu çalışma raporlaştırıldı. Ayrıca Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’de bir rapor Burdur Gölü’nü besleyen kaynaklar ile iligli bir rapor hazırldı. Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı rapor önümüzdeki günlerde toplanacak olan Su Koordinasyon Kurulunda görüşülecek” dedi.
Burdur Gölü kenarında www.gundemburdur.com’a  konuşan Özçelik “suyunun çekilmesi ile dikkatleri üzerine çekmiş olan Burdur Gölümüzü kurtarmak, ona yeni bir hayat kazandırmak, can suyu vermek adına devletimizin tüm kurumlarının yaptığı çalışmalarının daha da somut bir şekilde olması için bir çabamız, gayretimiz var” ifadelerini kullandı.

Özçelik şunları söyledi; “Burdur’un en öncelikli konularından birisi Burdur Gölü’nün kaynaklarının artırılması için neler yapılabilir, bunlara bakılması ve Burdur Gölü’nü besleyen nehir havzası içerisindeki tüm alanlarda kapalı sistem, damlama sulamaya geçilmesi ile ilgili Devlet Su İşleri Genel müdürlüğümüzün çok kapsamlı, planlı bir çalışma yapması konusunda adımlarımızı atıyoruz. Bu konuda önceki yıllarda yaptığımız çalışmalar var. Bu çerçevede köylerimizin bir çoğunda, Burdur Merkez sulamasında, Karamanlı ovasında, Tefenni ovasında ve Karaçal Barajı’nın suladığı alanlarda kapalı sisteme geçilmiş vaziyette. Bunlar hep Burdur Gölü’nü besleyen alanlar ve biz bunu daha da arttırmayı düşünüyoruz.”

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile yaptıkları çalışmalar ile Karataş Gölü Sulamasının da damlama sulamaya geçilmesi halinde Burdur Gölü’nü besleyen en büyük nehir olan Bozçay’ın daha güçlü bir şekilde gölünü besleyeceğini anlatan Özçelik ” Burdur Gölü kenarında iki yıl önce dört tane havuz açıldı ve güneş panelleri, kimyasal toplar olan bu bu havuzlarda Devlet Su İşleri gölde buharlaşma oranları nasıl azaltılabilir bununla ilgili bir Ar-Ge çalışması yaptı. Dört havuzdaki buharlaşma oranları rapor haline getirildi. Bu çerçevede Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Su Yönetimi Genel Müdürlüğü bu raporu değerlendirecek. Ayrıca Su Yönetimi Genel müdürlüğü tüm kurumlardan Burdur Gölü’nün beslenmesi ile alakalı bir rapor istedi ve 580 sayfalık bir rapor oluştu. Şimdi Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün bu raporu Ankara’da toplanacak olan Su Koordinasyon Kurulu’nda görüşülerek, gölle ilgili alınan kararların bakanlıklar tarafından uygulanması yönünde yoğun bir çalışma gerçekleşecek. Biz de bu işin takipçisi olacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber