Burdur’da hafta sonunda meydana gelen sel felaketinden 40 bni dekar alanın zarar gördüğü bildirildi.
Burdur Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Hasan Kürklü başkanlığında yapıldı. Burdur İl Özel İdaresi Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, D.S.İ. Bölge Müdürü Adem Coşkun, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Burdur Valisi Hasan Kürklü hafta sonunda Burdur ve İlçelerinde meydana gelen sel baskınlarında 40 bin dekar arazinin zarar gördüğünü belirtti. Kürklü bu toplantıların geçtiğimiz Pazar’da yaşanan doğal afetten dolayı ne kadar önemli olduğunu gördüklerini belirtti. Vali Hasan Kürklü, Özellikle Karamanlı, Dereköy bölgesinde çok ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade etti. Karamanlı Kaymakam V. Oğuzhan Sargın’a felaketi zamanında fark edip tedbirlerini alarak, evleri zamanında tahliye etmesi ile çok ciddi zarar oluşmasını engellediğini belirterek teşekkür etti. Vali Kürklü, zamanında müdahale edildiği takdirde bir takım zararların önüne geçilebileceği noktasında güzel bir örnek sergilendiğini söyledi.
Kürklü şunları söyledi; “ Toplam 6 ilçede 27 köyde özellikle hububat alanlarında 40 bin dekara yakın alanların zarar gördüğünü tahmin ediyoruz. Hasar tespit çalışmaları başladı. Bazı bölgelerde sular çekildikten sonra zarar tespiti yapılacak” dedi.
Toplantıda konuşan DSİ Bölge Müdürü Adem Coşkun , “29 Mart 2015 Pazar günü Burdur, Afyon ve Isparta için taşkınlı bir hafta sonuydu. Çok nokta da taşkınla müdahale etmek durumunda kaldık. Pazar günü yaşanan afet çok büyük bir sıkıntı olmadan atlatıldı. Bölgemizde 33 tane gölet ve baraj taştı. Isparta’da 13 noktada, Afyon’da 15 nokta da taşkınlar yaşandı. DSİ olarak yaptığımız çalışmaların da faydasını gördük. Özellikle bu göletler bu barajlar olmasa taşkın sular ovalara ve yerleşim yerlerine daha hızlı bir şekilde intikal edecekti. Daha fazla zarar olacak ve ayrıca can kaybına bile sebep olacaktı. Bu yüzden bu çalışmaların olması bunları bir nebze durdu. Ancak bunların yeterli olmadığı ve hiç bir zamanda yeterli olmayacağını aslında biliyoruz. Ama mühendislik çalışmaların neticesinde yaptığımız bu çalışmalarla taşkın riskini en az seviyeye düşürmeye çalışıyoruz. Bunlarda bizim eksiklerimizi, almamız gereken ne tedbirler varsa bunları ortaya koydu. Yaşanan bu taşkından ders çıkaracağımızı umuyorum” diye konuştu.