Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili aday adayı Hakan Açar, Burdur’da görev yapan basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.
CHP Burdur Milletvekili aday adayı Hakan Açar, Burdur’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelmek için iftar programı düzenledi. Doğa Park Mangal Evi’nde Sohbet ortamında geçen iftar yemeğinin ardından Hakan Açar, kendisinden bahsederken Burdur gündemi ve seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
İftar programına CHP Burdur İl Başkanı Mehmet Cevni, CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı, CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı Anıl Gün ve basın mensupları katıldı.
Hakan Açar, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Burdur’dan 28. dönem Milletvekili aday adayım. 1969 yılında Burdur’da doğdum. Ziraat Mühendisiyim. Balıkçılık sektörü ile uğraşıyorum. Aynı zamanda Burdur Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği başkanıyım. Ülkenin değişik kademelerinde birçok alanda hizmet vermeye çalıştım. En son İl Genel Meclisi’nde ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde de kırsalımıza hizmet etmeye çalıştım. Sivil Toplum Örgütlerimizin, esnaflarımızın, partideki arkadaşlarımın yol göstericiliğiyle, destekleriyle milletvekili aday adayı oldum. İnşallah 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan seçimlerde ülkemiz için en hayırlısı olur.
Ülkemizin birinci gündemine yerelde baktığımız zaman işsizlik ve ekonomi. Özellikle Burdur biliyorsunuz tarım ve hayvancılık bölgesi. Tarım ve hayvancılığa bağlı bir sistemle çalışan bir ekonomimiz var. Tarıma dayalı bir sanayimiz var. Hükümetin uyguladığı tarım politikaları sebebiyle halkımızdaki en büyük tepki tarım ekonomisiyle ilgili. Benimde özellikle mühendis olmam, esnaf olmam ve bir sivil toplum örgütü başkanı olmam sebebiyle bu sorunların hep içerisindeyiz. Yakın gelecekte ülkemizin tarımını etkileyecek en önemli konulardan bir tanesi kuraklık olacak. Su gelecekteki en büyük problemlerimizden bir tanesi olacak. Bu alanla ilgili çalışıyorum, neler yapabiliriz, hangi tedbirleri alabiliriz, ilimizde neler yapabiliriz bu konularda çalışıyorum. Vatandaşlarımızı dinliyoruz. Her alanda esnaflarımızı dinliyoruz, köylerde, kırsalda bütün herkesin sorunlarını dinlemeye çalışıyoruz. Bunlarla ilgili kafamızda canlandırdığımız ve en son Millet İttifakımızın ortak mutabakat metninde yer alan tarım politikalarıyla ilgili gerekli açıklamaları halkımıza anlatıyoruz.”
Hakan Açar kimdir;
“1969 Yılında Burdur’da doğdu. Anne ve Babamın öğretmen olması sebebiyle ülkemizin farklı şehirlerinde öğrenim hayatımı tamamladı. İlkokula Antalya Kaş Kalkan Sütleyen Köyünde başlayıp, Siirt merkez İlkokulunda tamamladı. Ortaokulu Uşak, Halit Ziya Uşaklıgil ortaokulunda, lise eğitim hayatımı Aydın Endüstri Meslek Lisesinde tamamladıktan sonra 1991 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümünden mezun oldu. İş hayatıma Ordu İlinde özel bir şirkette Mühendis olarak başladı. Burada çalışırken Türkiye’de bir ilk olan kafeste somon balığı üretiminde görev alarak Türk somonu üretimin gelişmesine ve yazları su sıcaklığı arttığı için somon üretimi yapılamadığından somona alternatif olacak levrek balığı yetiştiriciliğinin gelişmesine katkı sağladı. Balık üretiminde edindiği tecrübeyle, 1995 yılında kendi memleketimde hem istihdam sağlamak, hem de örnek olmak adına Burdur’da ilk defa kafeste balık yetiştiriciliğine başladı. Bu sırada sektöre girmek isteyen üreticilerimize ücretsiz danışmanlık yaptı. Artan tecrübemizle Su ürünleri sektörün örgütlü hale gelebilmesi için 2007 yılında Türkiye’nin ilklerinden olan Burdur İli İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliğini kurarak, 2008 yılında üst birliğini oluşturdu. Akabinde Ülke genelinde hizmet edecek Genel Merkez Üst Birliğini kurdu. Uzun yıllardır Burdur Birlik Başkanlığını ve Genel Merkez Üst Birliğinde üst kurul üyeliği yapmakta. Sonrasında Ticaret ve Siyasi faaliyetlerine devam ederek 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde, Burdur İli, Merkez İlçede yapılan ön seçim sonucunda, İl Genel Meclisi 2.sıra adayı olarak seçildikten sonra yerel seçim kampanyasını yürüterek İl Genel Meclis Üyesi oldu ve İl Genel Meclisinde Grup Sözcüsü ve Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı. Son olarak On İkinci Kalkınma Planı, Su Ürünleri Özel İhtisas Komisyonu ve Çalışma Grubu toplantılarında üreticilerin temsilcisi oldu. Uzun yıllar boyunca hem örgütlenme hem de bugün çok büyük sıkıntılar yaşanan özelde su ürünleri, genelde tarım alanında önemli bir bilgi birikimine sahip oldu. Deneyimlerini partinin takdirleri olması durumunda partinin00 politikaları doğrultusunda, memleketim Burdur’a ve Ülkeme hizmete kendimi adadı. Bu manada bir tarım kenti olan Burdur’a ve tarım ülkesi olması gerekirken bu özelliğini kaybetmiş bulunan ülkemizde tarımın yeniden geliştirilmesine hizmet için, iklim değişikliği şartlarından etkilenmeyecek tarım modelleri geliştirilmesi, etkili destekleme sistemleri uygulanmasıyla ülkemizdeki üretimin çeşitlendirilmesi, çiftçilerin gelirlerinin artırılması ve gıda arz güvenliğinin sağlanmasına kendimi adadı.