Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Tüm Bilimsel Kültürel Stratejik Araştırmalar Merkezi (TÜBİKAM) işbirliği ile başlatılan ‘Burdur’un Yerel Dinamiklerinin Ortaya Çıkarılması’ Projesinin tanıtım toplantısı İl Özel İdaresi Meclis Toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya Burdur Milletvekili Ak Partili Bayram Özçelik, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, İl Genel Sekreteri ibrahim Şimşek, Kaymakamlar, TÜBİKAM Başkanı Prof. Dr. Alemdar Yalçın, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek yaptığı açılış konuşmasında, Burdur’un dokuz bin yıllık geçmişi bağrında sakladığını blirterek “Bulutların üzerinde yaşayan şehirler diyarı” olarak adlandırılan bu bölge, Sagalassos, Kremna ve Kibyra gibi zirvelerde yaşam süren kentler nedeniyle adeta uygarlıkların beşiği, ocağı ve ev sahibi konumundadır.” dedi.
Burdur Müzesi’nin de ülkenin en önemli müzelerinden biri olduğunu ve kral yollarının günümüzün ticaret ve ulaşım yollarının temelini oluşturduğunu vurgulayan Şimşek “ Yeterince tanınmamış doğamız ve bakir tarihi eserlerimiz, gezginlerin keşfini beklemektedir. Burdurlular olarak bizler, ilimizdeki bu değerleri, bütün dünya insanlarıyla beraber paylaşmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle TÜBİKAM ile çalışma gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Burdur’da herşeyin mevcut olduğunu vurgulayan TÜBİKAM Başkanı Prof. Dr. Alemdar Yalçın da yaptığı konuşmada “Su, un, şeker var. Her şey var. Helva yapılması gerekiyor. Biz de bu helvanın ocağını yakalım diye düşündük” dedi.
İl Özel İdaresi ile yaptıkları Projenin amacının Burdur’un Türkiye ve dünyada tanınmasını sağlamak olduğunu söyleyen Yalçın “Amacımız Burdura ait yerel dinamiklerin neler olduğunu belirlemek, tanıtımının stratejik plânını yapmak, hedefimiz Temmuz sonuna kadar 7 yıllık bir stratejik plân oluşturarak öncelikleri belirlemek, ilin kısa sürede tanıtılacak tarihi, turistik zenginliklerini ve öncelik sırasını belirlenmesi.” dedi.
Yalçın ” Şimdi tam zamanı. Bu girişim için 10 yıl daha geç kalırsak Burdur kültürüne dair hiç birşey kalmayacak.” dedi.
Toplantıda katılımcılara “Burdur’un Yerel Dinamikler Ön Raporu Projesi Anket Formu” dağıtılarak görüş ve düşünceleri soruldu.