Burdur Gölü’ne Lavanta bırakılarak kuruyan göle dikkat çekilmek istendi.
Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi (Lisinia Doğa) Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yabancı gönüllüler kuruyan Burdur Gölüne ilgi çekmek için Göle girerek lavanta bıraktılar.
İlk olarak göl çevresinde dikilen lavantaların hasadını yapıldı daha sonra hasadı yapılan lavantaların bir kısmı Burdur Gölü’nün kurumasına ve çekilmesine dikkat çekmek amacıyla Karakent sahilinde göle bırakıldı.
Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca, Burdur Gölünü lavanta ile kurtarmak için göle geldiklerini aktardı. Sarıca, böylece gölün sessiz çığlıklarına, gidiyorum artık kuruyorum çığlıklarına bir ses vermek için göle geldik” dedi.
Sarıca “son dönemde her yıl yüzeyinden bir metrelik azalmaların akabinde artık tamamen kurumaya, yok olmaya yüz tutmuş, Burdur Gölünü bir nebze olsun can vermek, bir nebze olsun göldeki çekilmeyi insanların dikkati çekme lavanta ile kurtarmak için buradayız. Buradaki gönüllülerimiz ile birlikte yapmış olduğumuz etkinliğin anlamı tamamen, gölün -artık ölüyorum- yasına bir destektir. Onun yanında olma isteğimizdir. Onun çığlıklarına cevap vermektir. Onun yanında olduğumuzu göstermektir. Bunun için bu uğurda insanların ilerde susuz kalmaması için Burdur Gölü için geliştirmiş olduğumuz Lavanta Projesi’ne sonuna devam edeceğiz ki göl havzasına herkes lavanta diksin ve Burdur Gölü kurtulsun” dedi.
240 dekarlık alana lavanta dikimi yaptıklarını açıklayan Öztürk Sarıca, “Zaman tükendi Burdur Gölü çok hızlı bir şekilde yok olmaya gidiyor. Lavanta sulama gerektirmeyen bir bitki, suya çok az ihtiyaç duyan bir bitki, aynı zamanda maddi değeri olan bir bitki. Lavanta ile gölün ömrünü uzatabiliriz.” dedi.