KIŞ Aylarını Burdur Gölü’nde geçiren Dikkuyruk Ördekleri Drone ile görüntülendi.
1980 ve 1990’lı yıllarda dünya popülasyonunun % 70’i kadarının kışladığı ve Burdur Gölü denince akla gelen ilk şey tabi ki Dikkuyruk Ördeği’dir.
Son yıllarda Burdur Gölü’nde kışlayanların sayısı gittikçe azalmakla beraber eylül ayından itibaren Burdur Gölü’nde kuş gözlem yapanların mutlaka görebileceği birkaç çift Dikkuyruk Ördeği ziyaretçilerini bekliyor. Özellikle Burdur şehir merkezinin hemen altında yer alan Şeker Plajı Mevkii Dikkuyrukların gözde mekanı. Bu yıl her zamankinden farklı olarak uzun zamandır 18 adet Dikkuyruk ördeği Belediye Halk Plajı mevkiinde, halkın yoğun olarak ziyaret ettiği iskelede beslenip kışı geçirerek sanki özellikle insanlar bizi de görsün, farketsinler, Burdur Gölü bizsiz, biz de Burdur Gölü olmadan olamayız mesajı veriyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ıncı Bölge Müdürü Rıza Kamil “Ülkemizdeki Dikkuyruklar üreme dönemlerini Kazakistan ve Rusya’nın güney bölgelerinde geçiren dalarak beslenen canlılar. Diğer birçok ördek gibi kışları daha çok bitkisel ağırlıklı beslenirler. Üreme dönemlerinde ise daha yüksek proteinli olan hayvansal besinlere yönelirler” dedi.
Kamil “Türün dişileri ve erkekleri birbirinden farklı görünüme sahiptirler. Erişkin erkeklerin canlı ve açık mavi renkte gagaları, beyaz başları ve hafif siyah taçları vardır. Erişkin dişilerin ise gagaları ve başlarının üst tarafı kahverengidir. Kuş gözlemine ilgi duyanları bu çok özel ördekleri görmek için Burdur Belediyesi Halk Plajı’na davet ediyoruz. Kış ayları boyunca görebilirler” diye konuştu.