TBMM’DE KADIN MİLLETVEKİLİMİZ OLSUN | Gündemburdur.com
Son güncellenme :17.04.2023 15:58

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > TBMM’DE KADIN MİLLETVEKİLİMİZ OLSUN

17.04.2023 Pts, 15:58

Türkiye’de hiç kadın milletvekili çıkaramayan 20 ilden biri olan Burdur. 

Türkiye’de kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı, 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa ile verildi. O tarihten bu yana yüzlerce kadın milletvekili seçilerek TBMM’de görev aldı. Ancak 20 ilde 89 yıldır hiç kadın milletvekili seçilemedi.  Bu 20 İl arasında Burdur’da bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca hiç kadın vekil çıkarmayan 20 il; Kırklareli, Karabük, Sinop, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Karaman, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale ve Burdur .

Konu hakkında www.gundemburdur.com olarak görüşlerini  aldığımız Burdurlular kentin mecliste kadın vekille de temsil etmesi gerektiği konusunda hemfikir.

İlkay Öğütcü (Fırıncı) “Burdur’da, kadınlar hayatın her yerinde. Artık mecliste de daha fazla olması gerekiyor ve Burdur’dan da 1 tane kadın mileltvekili olması gerekiyor. Kadın adayşlarımızdan birisi Burdurumuzu mecliste temsil etsin”

Osman Yavuz Arslan (Marketci) “bugüne kadar Burdurumuzda partilerimiz bayan milletvkeilia dayı göstermiyorlardı. Artık bundan sonra bu görüşler değişti. Burdurumuzdaki partilerde bayan milletvkeili adayları göstermeye başladılar. Bu Burdur’daki siyaset açısından sevindirici olaylar. İnşallah Burdur’umuza hayırlı olur ve bayan milletvekillerimizde mecliste yerlerini alırlar.

Dilek Kabak (Ayakkabıcı) ” 20 ilden birisi olmamzı bizleri çok üzüyüor. Ne kadar aydın olmaya çalışsakta başaramıyoruz demekki. Bu memleketimizin bir eksikliği diye düşünüyorum” dedi.

 

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber