Burdur Bahçeşehir Koleji yeni eğitim ve öğretim sezonu öncesinde koronavirüs pandemisi ile ilgili olarak alınan tedbirler ve önlemleri tanıtmak maksadı ile Burdur basını ile bir araya geldi.
Toplantıya Burdur Bahçeşehir Koleji kurucusu Hurşit Çetin, Genel Müdür Osman Çoban, İlköğretim Müdiresi Gurbet Çetin, Anaokulu Koordinatör Müdiresi Çiğdem Erdilmen, Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü, Biyoloji öğretmeni Hasan Keleş, Kurumsal İletişim Yöneticisi Ersin Kaplan ve Kurucu Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Yoldaş Çetin katıldı.
Koronavirüs pandemisinden dolayı yeni eğitim öğretim yılına aldığı tedbir ve önlemler ile başlayacak olan Bahçeşehir Koleji yönetimi’nin basın toplantısında ilk olarak Genel Müdür Osman Çoban basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Çoban; “Bu yıl Mart ayından itibaren eğitime ara verildi. Uzak eğitim diye birşey çıktı. Bahçeşehir Kolejleri’de sanki böyle birşey olacağını hissetmiş gibi 2 yıl öncesinden itibaren metodbox diye bir offline olarak platform çalışması başlattı. Biz biraz hazırlıklıydık yani öngörülerimiz doğru çıktı. Daha sonra kendi bilgilerimiz kendi içimizde kalacak şekilde dünyanın diğer şirketlerine bilgilerimizi aktarmamak üzere zoom programı gibi smith adında online çalışan bir platform oluşturduk. 31 Ağustos’dan itibaren bütün çalışmalarımızı offline olarak metodbox online olarak smith programlarını kullanarak yolumuza devam edeceğiz. Bahçeşehir kolej okulları olarak bundan sonraki süreçte biz yüz yüze eğitime de uzaktan eğitime’de hazırız.
Genel Müdür Osman Çoban’ın konuşmasının ardından İlköğretim Müdiresi Gurbet Çetin, Bahcesehir Kolejinin pandemi sürecini bu eğitim stratejilerine nasıl entegre ettiğinden bahsetti.
Gurbet Çetin; “Bilindiği gibi 13 Mart itibari ile öğrencilerimiz eğitim ve öğretim faaliyetlerini evlerinden sürdürmek zorunda kaldılar. Ancak biz 16 Mart tarihi itibari ile okullarımızı evlere taşıdık ve günlük 8 saate tekabül eden ders programlarımız ile öğrencilerimizin akademik süreçlerini ekranların diğer yüzünden takip ettik. Bu süreçte yaptığımız çalışmalar yalnızca öğretmenlerimizin online derslerinden ibaret değildi tabiki. Metodbox ile Kişiye Özgü Öğretim Modeli’mizi (KÖM) yapay zekâ tabanlı hale getirerek bir adım öteye taşıdık. Nedir metodbox bahsedecek olursak; tüm yaş gruplarında öğrencilerimizin tüm derslerinin materyallerine ve videolarına erişebileceği yapay zekâ tabanlı kişiye özgü dijital öğrenme platformu şeklinde tanımlanabilir. Uzaktan eğitim sürecinde Metodbox ile öğrencilerimiz konu anlatım videolarına, ders kazanımları ile örtüşen etkinlik sayfalarına, sınav analizleri dikkate alınarak her öğrencinin ihtiyacına göre sayfasına yüklenmiş olan soru çözüm videolarına, rehberlik bültenlerine, hedef haritaları ve bu haritalardan yararlanılarak oluşturulan süreç planlamalarına rahatlıkla ulaşabildiler. Öğretmenlerimiz metodbox aracılığı ile öğrencilerimizin evde de olsa her turlu akademik sürecini takip etme fırsatı edindiler ki elde ettiğimiz her türlü başarının bir diğer ayağında da güçlü ve özverili öğretmen kadromuz olduğunu çok iyi biliyoruz. Uzaktan eğitim sürecinin niteliği içeriğinin yanısıra öğretmenin vicdanı ve mesleğe bakışı ile doğrudan ilişkili. Ve biz bu konuda doğru bir kadro ile bu süreci yürüttüğümüz için çok şanslıyız. Sizlerin aracılığı ile tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi de birkez daha iletmiş olalım.
Bu süreçteki profesyonel yaklaşımımızın somut olarak ilk dönüşlerini LGS sınav sonuçlarında puan ortalaması olarak il 1.liği elde ederek görmüş olduk. Galatasaray Lisesi Robert Koleji Ankara Fen Lisesi gibi yüzdelik dilimi oldukça düşük olan okullarımıza çok sayıda öğrenci yerleştirdik. Kısacası pandemi sürecinin hayatımıza girdiği günden bu güne kadar geçen süre zarfında biz Bahçeşehir Koleji olarak eğitim öğretim faaliyetlerimize kesintisiz olarak devam etmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimiz beden eğitimi ya da robotik kodlama gibi uygulamalı dersleri de dahil olmak üzere hiçbir derste akademik bir boşluk yaşamadan yeni öğrenim görecekleri sınıf kademelerine geçiş sağlayabildiler.” İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bahçeşehir Koleji yönetimi, okul içerisinde alınan tedbir ve önlemleri basın mensuplarına yerinde göstererek bilgiler verdiler.
İncelemeler sonunda İlköğretim Müdüresi Gurbet Çetin, Bahçeşehir Koleji’nin yeni normal eğitim sürecinde yapılan ve yapılacakları anlattı…
Çetin; “Bahçeşehir Koleji yeni normal eğitim sürecinde neler yapıyor? Açıklanan MEB kararları doğrultusunda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz 17 Ağustos’ta online olarak eğitimlerine başladı. Bununla birlikte 24 Ağustos’ta da anaokulu 3,4,5 yaş gruplarımızda, ilkokula hazırlık gruplarımızda 8. ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitim faaliyetlerimize üst düzey önlemlerimizi alarak başladık. Anaokullarımız tam gün ilkokula hazırlık gruplarımız ise yarım gün yüzyüze eğitim faaliyetlerini seyreltilmiş sınıf mevcutları ile okulumuz bahçesinde konumlandırdığımız doğa sınıflarında gerçekleştiriyorlar. İlkokula hazırlık gruplarımızda uyguladığımız Seyreltilmiş sınıf kavramını biraz açıklayayım. Sınıflarımızda bulunan maksimum öğrenci sayısı 24 tür. Şuanda sınıflarımızı 3 gruba ayırmış durumdayız. Yani bir grupta maksimum 8 öğrenci bulunuyor. Doğa sınıflarına gelince kara tahtamızı, okuma kitaplarımızı, müzik aletlerimizi, sportif koordinasyon malzemelerimizi, okulumuz bahçesindeki geniş yeşil alanlarımıza dağıttık. Öğrencilerimiz okulda bulundukları zaman diliminde açık havada ve az mevcutlu ortamlarda eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar.
Öğrencilerimiz okulumuza giriş yaparken termal kamera ile ateş ölçümleri ve maske kontrolleri yapılıyor. Okulda bulunduğumuz süre boyunca öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de maskenin yanı sıra kişisel siperliklerini kullanıyor. Sınıflarımız ve ortak kullanım alanlarımız da öğrencilerimizin kolayca ulaşabileceği dezenfektanlar ve dikkatlerini çekecek sosyal mesafe kuralları ile ilgili uyarı levhalarımız mevcut. Giriş ve çıkışlarımızda ateş ölçümlerimiz kayıt altına alınıyor. Okulumuz hemşiresi gün boyu öğrencilerimiz ile ilgili gözlemlerini yine kayıt altına alıyor. Velilerimizin öğrencilerimizin okulda bulunduğu zaman dilimlerinde okulumuzda toplu olarak bulunmaması gerektiği için öğrenci değişimlerini güvenlik kapımızın dışında gerçekleştiriyoruz. Böylece okulumuzda okul bahçemiz de dahil olmak üzere sosyal mesafe kurallarına aykırı bir durum teşkil edecek hiçbir ortam oluşmuyor.
8. sınıf öğrencilerimizin eğitim süreçleri biraz daha yoğun geçiyor. Öğrencilerimiz sabahtan öğlene kadar okulumuzda yüzyüze eğitim faaliyetlerine katılıyorlar, öğleden sonra ise online dersleri ve metodbox programları devam ediyor. Her hafta düzenli olarak deneme sınavları uygulanıyor. Sınav analizleri incelendikten sonra da bireysel ya da dar gruplar halinde etüt planlamaları yapılıyor. Ailesinde kronik rahatsızlığı bulunan ya da apartmanı karantinaya alındığı için veya benzeri sebeplerle okula gelemeyen öğrencilerimiz içinse sınıf ortamı canlı olarak evde olan öğrencimizin ekranına yansıtılıyor böylelikle de zorunlu sebeplerle yüzyüze eğitim faaliyetlerimizden yararlanamayan öğrencilerimizin sınava hazırlık süreçlerinde herhangi bir aksama yaşanmamış oluyor. Mentor öğretmenlerimiz, rehber öğretmenimiz aynı zamanda da okul yönetimi olarak öğrencilerimizin bu süreçten en az hasarla etkilenerek sınava hazırlanabilmeleri için sürekli olarak öğrencilerimizle ve velilerimizle iletişim halindeyiz. İşbirliği içerisinde yeni başarılara imza atacağımız ve sağlıkla kutlayacağımız günleri bekliyoruz.”