8 yıllık rektörlüğü döneminde sağlıktan hayvancılığa, spordan sosyal girişimciliğe kadar pek çok alanda Burdur’un gelişimi için önemli çalışmalara imza atan AK Parti Milletvekili Adayı Adem hocanın girişimleriyle başlatılan “kadın ustalar el dikimi futbol topu atölyesi” projesi yüzlerce kadına ekmek kapısı oldu. Atölyede başlayıp, kooperatife dönüşen proje, Burdur’un Avrupa’ya açılan kapısı oldu.
AK Parti Burdur Milletvekili Adayı Adem hocanın MAKÜ Rektörlüğü döneminde hayata geçirdiği “kadın ustalar el dikimi futbol topu atölyesi” projesi meyvesini veriyor.
Atölyede başlayan çalışmalar, kooperatifleşmenin de etkisiyle kartopu gibi büyüdü. Burdur’da kadınlar tarafından dikilen toplar, bugün Türkiye’nin dört bir yanı sıra artık Avrupa’ya da ihraç ediliyor. Yüzlerce kadına ekmek kapısı sağlayan sosyal proje sayesinde üretilen toplar son olarak Fransa’ya ihraç edilmeye başlandı. Projenin öncülüğünü yapan Adem Korkmaz, bugüne kadar yalnız bırakmadığı Burdur Top Dikimi Kadın Girişim Kooperatifi’ni seçim çalışmaları kapsamında ziyaret etti. Ziyarette Adem Korkmaz’ı Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Ak Parti Burdur Milletvekili adaylarından Volkan Mengi, Ak Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan ve partililer de yalnız bırakmadı.
“KOOPERATİFİMİZ BÜYÜYOR VE EV KADINLARINA EK GELİR SAĞLIYOR”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Burdur Top Dikimi Kadın Girişim Kooperatif Başkanı Aysel Özcan, Adem Korkmaz’ın girişimleri ile başlatılan ve 4 yıldır yürüttükleri projenin çok sayıda ev kadınına ekmek kapısı olduğunu söyledi. Çocuklarından dolayı çalışamayan kadınların evde topları dikip, aile ekonomilerine katkı sağladığının altını çizen Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu iş daha ileriye gitsin diye uğraşıyoruz. Burdur’da dokunmadık kadın bırakmamak istiyoruz. İhtiyacı olan bütün kadınları aramıza almak, onlara ulaşmak istiyoruz. İşe başlayan arkadaşların hepsi memnun. Hepsi ‘Allah razı olsun’ diyor. Birlikte yürümeye çalışıyoruz. Şu an bir kooperatif kurduk. İnşallah bunu büyütmeyi düşünüyoruz. Şu an 9 kurucumuz var. Ama evde 300 tane diken arkadaşımız var. Bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Arkadaşlarımız İŞKUR üzerinden kurs istiyorlar. Öyle bir sistem tekrardan olursa hem daha çok kişi duyacak hem daha çok istihdam olacak. Böylelikle daha çok Burdurlu kadına ulaşabileceğiz. Projenin hayata geçirilmesini sağlayarak, bizlere bu fırsatı veren, çok sayıda kadının aile ekonomisine katkı sağlamasına vesile olan Adem Hocamıza teşekkür ediyoruz. Çıktığı yolda da başarılar diliyoruz.”
“Bir hikaye yazmak lazım, bu hikayeyi beraber yazacağız”
El dikimi top projesinin Türkiye’de tek olduğuna dikkat çeken AK Parti Burdur Milletvekili Adayı Adem Korkmaz, topun üzerine vurulacak FİFA gibi Türk akreditesini oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. MAKÜ’nün topun üzerine koyacağı logo ile güven unsuru olacağını dile getiren Korkmaz, “Çünkü akreditasyona dünyanın parası ödeniyor. Onun için kooperatif tüzel kişiliğini kendisi kurdu, kendi ekonomisiyle kendi işini yürütüyor. Üniversite sadece bir merkez olarak topun üzerine logosunu vuracak, aynı zaman da bir güven unsuru olacak” dedi.
El dikimi top projesinin Burdur’da binlerce insana iş kapısı olacağına inandığını dile getiren AK Parti Milletvekili Adayı Korkmaz, “Burdur’un sosyal girişimciliği, kadın girişimcilik bakımından da Türkiye’de bir model olacak” ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili Adayı Adem Korkmaz konuşmasında şunları söyledi: “Aysel başkanımın başkanlığında biz Burdur’da binlerce kadınımızın özellikle ekonomik olarak daha sıkıntısı olan köylerimizde, Çavdar’da başladı. Burdur sadece kendi spor malzeme ihtiyacını değil dünyaya da ihracat yapıyor. Özellikle Futbol topu üretiminde atık malzemelerden geri dönüşümlü topların yapılıyor olması başlattığımız bu projenin ne kadar doğru bir yolda olduğunu gösteriyor. Bugün Türkiye Mercedes-Benz firmasının oto döşemelerinden çıkan atık malzemelerinden geri dönüşüm futbol toplarının yapılıyor olmasının dünyada örneği yok. Dolayısıyla Burdur’un içinden doğmuş bir sektör bu. Bu sektörün mimarları da burada. Daha çok kazanmamız, daha çok çalışmamız gereken bir noktaya bu dönemde de biz artık bunu politika olarak, üniversitede spor işletmesi bünyesinde yürüyordu bu proje, dedik ki ‘kamu kuruluşunun gölgesinde uzun süre gidemez, piyasalaşması lazım’ piyasada artık var olma noktasına geldi. Siyaseten bu konu artık bizim birinci meselemiz haline geldi. Burdur’un sosyal girişimciliği, kadın girişimcilik bakımından da Türkiye’de bir model olacak. Biz de bunu yakın zaman da göstereceğiz. Kadın kooperatifinden de yoğun bir destek istiyoruz. Burdur güçlenirse bizde güçleniriz. Ben kooperatifin bunu başaracağını düşünüyorum. Bir hikaye yazmak lazım, bu hikayeyi beraber yazacağız.”