CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Mehmet Göker, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’ne (PAEM) alınacak komiser yardımcıları için yapılan sözlü sınava ilişkin, “Sınav görüldüğü ve rakamlardan anlaşıldığı üzere şaibelidir. Tekrar objektif şartlarda yinelenmesi, hakkın haklıya teslim edilmesi gerekmektedir.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Polis Akademisi Başkanlığı’nca, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’ne (PAEM) alınacak komiser yardımcıları için yapılan sözlü sınava ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi vermişti.
300’ün üzerinde polis memurunun sınavla ilgili mağduriyet yaşadığı şikâyeti üzerine verileri incelediğini belirten CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Anka Haber Ajansı’na yaptığı konuşmada, “Sınav görüldüğü ve rakamlardan anlaşıldığı üzere şaibelidir.” dedi.
“Tekrar objektif şartlarda yinelenmesi, hakkın haklıya teslim edilmesi gerekmektedir”
TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, konuşmasında şunları söyledi;
“2021 yılında polislik mesleği ile ilgili olarak sınav yapılacağı ve komiser yardımcısı alınacağı, 1000 kişiden 925’i erkek, 75’i kadın olmak üzere sınav sonucunun açıklanacağı duyurusu yapıldı. Bu sınava iki yılını doldurmuş yaklaşık 30.000 polis memuru müracaat etti ve bunlardan 888’i erkek, 23’ü kadın olmak üzere 70 puan barajını geçerek sözlü sınava girmeye hak kazandılar. Ancak sınav sonrasında alımı söz verilen 1000 kişi yerine 500 kişinin alındığı, yaklaşık 300 kişinin üzerindeki polis memurunun sözlü sınavda düşük not verilerek mağdur edildiği şikâyeti tarafıma ulaştırıldı. Şahıslarla yaptığımız görüşme neticesinde bizlere iletilen şikayetler sınav süresinin 1 dakika gibi kısa bir sürede değerlendirmeye tabi tutulduklarını, yine komisyonda 5 kişi olması gerekirken bunun bazı komisyonlarda dikkate alınmadığını ve dahası komisyonda alınan 500 kişinin haricinde yayınlanması gereken yaklaşık %30’la sınırlı olan yedek listenin yayınlanmamış oluşu ve polis mesleği ile ilgisi olmayan soruların kendilerine yöneltilmiş olması sebebiyle sınava şaibe düştüğünü belirttiler. Ben de bu verileri inceleyince buna hak verdim. Sayın İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir soru önergesinde bulundum. Evet sınav görüldüğü ve rakamlardan anlaşıldığı üzere şaibelidir. Tekrar objektif şartlarda yinelenmesi, hakkın haklıya teslim edilmesi gerekmektedir.”