İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy ölümünün 79. Yıl dönümünde adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği anma etkinliğinde saygıyla anıldı. Öğrenciler ellerindeki 300 metre uzunluğundaki bayrakla Burdur Caddelerinde hem yürüdü, hem de İstiklal Marşı okudu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi önünde toplanan Protokol üyeleri ve öğrenciler ellerindeki dövizler ve dev Türk bayrağıyla Burdur’un en işlek caddelerinde İstiklâl Marşı okuyarak kilometrelerce yürüdü.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi önündeki törene Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ömer Tekşen, Doç. Dr. Hüseyin Dalgar, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından öğrenciler tarafından Mehmet Akif’in şiirleri okundu.
Buradaki törenin ardından kortej yürüyüşüne geçildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nden MAKÜ Konferans Salonu’na kadar gerçekleşen yürüyüşte İstiklal Marşı’ndan mısralar da okundu. Yaklaşık 1000 kişinin iştirak ettiği kortej yürüyüşüne halk da alkışlarla destek verdi.
Konferans ve Sergi Salonu’nda devam eden anma programında Mehmet Akif Ersoy ‘un hayatını anlatan filmin ardından MAKÜ Öğretim üyesi Dr. Himmet Büke tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy’un güçlü şahsiyetlerden biri olduğuna dikkat çeken Büke, Akif’in bir tohum olarak toprağa düştüğünü ve kendisinin neslinin asla tükenmeyeceğini vurguladı.
Daha sonra öğretim görevlisi Fatih Gürses ve öğrenciler tarafından Akif’in ‘Berlin Hatıraları’ adlı şiiri okundu.
Etkinlik sonrası kısa bir açıklama yapan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 79. Yıl dönümü olması münasebetiyle hem üniversitemizde hem de şehrimizde üniversitemiz olarak bir takım etkinliklerde bulunduk. Mehmet Akif Ersoy tabii ki Türk Milletinin, İslam ümmetinin bir ortak değeri olması hasebiyle sadece ismini taşıdığımız üniversitenin sınırları içerisinde bir takım etkinlikler yapmanın ötesinde bundan sonra bu yıl başladığımız Burdur’umuzda da, şehrimizde de Mehmet Akif Ersoy’un isminin yaşatılması ve duyurulması, anılması, bugünün hatırlanması için bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bir güne ve sadece Burdur’a değil bütün ülkeye, mümkünse İslam dünyasında da hatırlatan, anlatan ciddi etkinlikler içinde çalışmalar sürdürüyoruz” dedi.
Rektör Korkmaz, 12 Mart’ta İstiklal Marşının kabul edildiği o haftada da çok önemli ulusal ve Uluslararası etkinlikler yapacaklarını bugün başladıkları bu süreci arttırarak devam edeceklerinin altını çizdi.