CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI | Gündemburdur.com
Son güncellenme :16.10.2014 0:11

Anasayfa > Genel > CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

16.10.2014 Per, 0:11

Burdur Müftlüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ‘Cami ve Gençlik’ konulu konferans düzenlendi.

Mehmet  Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veli Atmca tarafından  verilen “Cami ve Gençlik” konulu konferansa Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İlahiyatçı Prof. Dr. İsmail Karaçam, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İlahiyatçı Prof.Dr. İsmail Karaçam’ın Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak “Allahı zülcelal camileri imar etmemizi bildiriyor. Peygamberimizin eğer cami yaparsanız Allah ta size öbür dünyada  köşk ihsan edecektir şeklinde hadisi var.” dedi.

Bayrak “Temeli atılmış inşası uzamış olan camileri görebiliriz ama inşaatı yarım kalmış bir cami göremeyiz. Mutlaka cami inşaatı tamamlanmıştır. Camilerin sahibi müminlerdir. İman ehli olan kardeşlerimizdir. Cemaat ve gençler camileri imar eder. Camiler bizi diriltir,  her yönüyle çevremize  bereket katar, bizi birleştirir, güzelleştirir, hayatımıza dinamizm katar” dedi.

Konferansı veren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veli Atmaca’da “Peygamberimiz Namaz içindeki secdenin  kulun miracı olduğunu söylüyor.  Camiler bir medeniyetin mayalandığı, yoğrulduğu, neş’et ettiği  yerdir. Dört duvardan ibaret mimari bir yapı değildir. Camiyi gören göze göre değil, hisseden kalbe göre anlamlandırmak lazım. ” dedi.

Atmaca “Gençlik, İnsanlığın, milletlerin yegane sermayesi,  servetidir. Değerlendirildiği takdirde milletlerin ikbali, değerlendirilmediği takdirde de bir cinayet makinasına dönüşebilir. İnsanların, fertlerin ve milletlerin berekete nail olması ve uzun ömürlü olmasının iki temeli vardır bunlardan birincisi Maddi temeli olan Gençlik, Manevi temeli olan ise Güzel Ahlaktır.” dedi.

Atmaca”Geçici dünyadan ve dünyalıkların boyunduruğundan kurtulmak isteyen, zafere ulaşmak ve bağımsız olmanın rahatlığını yaşamak isteyen kişiler, camileri bir zafer mekanı olarak değerlendirmelidir. Kişiler ve Milletler, hayatlarının huzurlu, sofralarının bol ve bereketli, ömürlerinin uzun olmasını istiyorlarsa güzel ahlakı cem eden insana ve böyle insanların yoğrulduğu camilere hak ettiği değeri vermeliler.” ifadelerini kullandı.

Burdur Müftlüğü 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

 

 

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber