Başkan Ercengiz İçkili Yerler hakkında konuştu | Gündemburdur.com
Son güncellenme :03.10.2014 11:17

Anasayfa > Genel > Başkan Ercengiz İçkili Yerler hakkında konuştu

03.10.2014 Cum, 11:17

Burdur Belediye Başkanı CHP’li Ali Orkun Ercengiz  Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısında kabul edilen Yeni İçkili Bölgeler ile ilgili toplantıya katılmaması ile ilgili olarak çıkarılan spekülasyonlara cevap verdi.

10 kişilik bir heyetle  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın aylar öncesinden planladığı bir araştırma gezisine katıldığını aktaran Ercengiz İçkili yer bölgesi ile ilgili  gündem maddesinin  kendisinin başkanlığında yapılan toplantıda Temmuz ayında Meclis’e geldiğini ve Ağustos Meclis Toplantısında komisyona havale edildiğini  Eylül ayında da emniyetten gelecek kararla karara bağlanacağını kaydetti.

Ercengiz “Burdur Belediye Başkanı olarak, Ali Orkun Ercengiz olarak alınacak kararda açıkgözlük, kurnazlık  yaparak, bu kararın içinde ben yoktum algısı içerisinde olunmasını istemiyorum. Ben önceden planlanmış bir resmi geziye katıldım.” Dedi.

Her Ortamda normalleşmekten söz edildiğini belirten Ercengiz “Normalleşmekten söz ediyoruz.    Nasıl normalleşiyoruz. Bir tarafta mütedeyyin kesime hizmet ediyoruz, bir tarafta da insanların tercihidir insanlar alkol alabilir, almayabilir. Kimse kimseye zorla alkol al diyemez. Ama böyle bir tercihi varsa ve bunu da il sınırları içinde yapmayı talep ediyorsa Biz Burdur Belediyesi olarak biz bu insanlara hoşgörüyle bakmak zorundayız. “ ifadelerini kullandı.

“Ekonomik girdilerinin yanında asıl önemli olanı Bence kent kültürüne koyduğu katkıdır.” Diyen Ercengiz şunları söyledi; Deniyor ki, cinayetler, yaralamalar olabilir. Bunun kesinlikle alkolle ilgisi yok. Alkollü mekanların yaratılması ile alkollü mekanların oluşturulduğu  ortamla ilgisi vardır.  İnsanların belli bir bölgeye tecrit edilmesini o bölgeye gitmesi için yönlendirilmesini kabul etmiyoruz.  Biz çağdaş,  modern kentimize yakışan mekanlar istiyoruz.  Diyoruz ki turizm kenti olacağız. Diyelim ki bir turist geldi şehrimize “Kusura bakmayın biz alkol vermiyoruz mu diyeceğiz. Falanca yere gidin ya da Isparta’ya  Antalya’ya  gidin mi diyeceğiz.  Hedefleriniz içinde turizm şehri olmak varsa turizmin gereklerini de yerine getireceksiniz.”

Ercengiz “Önemli olan İçkili mekan açılma kriterlerini doğru belirlemeliyiz. Hem kent halkını rahatsız etmeyen, hem hizmet eden  hem de hizmet ederken de kentin mütedeyyin kesimini  rahatsız etmeyen, insanların hoşgörü içerisinde birbiriyle vakit geçirebildiği mekanlar yaratabilmek. “ dedi.

Ankara, Antalya, İstanbul ve Denizli’nin Adalet ve Kalkınma Partili Belediyeler tarafından yönetildiğini aktaran Ercengiz “İstanbulda, Antalyada Ankarada  alkoluün alınmadığı semt var mı? Yerleri doğru belirleyeceğiz.  Açılacak yerlerde güvenlik zaafiyeti varsa  Burdur Belediyesi olarak  işletmecilerle birlikte güvenliğide özel güvenlik şirketleri aracılığıyla hem istihdam yaratmak hem de şehre bir değer katmak adına yapacağız. Kimsenin hayatına müdahale olmayacak. Bu şehirde 30 yıl önce kültür vardı. Burdur Restoran vardı, Emniyet Restoran vardı.  Burdur’da kent kültürü içerisinde içkili yer bölgesi kavramı yoktu. Kentin her yerinde alkol alınabiliyordu. Hoşgörü vardı. Bu hoşgörüyü yeniden yaratacağız. Bunun siyasi polemik konusu yapılmasını istemiyorum. Bunu siyasi polemik konusu yapmak isteyenlerin bu şehre katkısı olmaz. Bu şehirden bu ekonomiyi uzaklaştırır, bu şehri turizm şehri olmaktan uzaklaştırır. Benim derdim bu şehre bir şeyler katabilmek. Yoksa gerçekten Burdur halkı bundan rahatsız olacaksa ben bunda yokum. Bu normalleşme sürecidir. Hep birlikte başaracağız.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber