Sağlık Sen’de Faruk Ozan’la devam | Gündemburdur.com
Son güncellenme :29.09.2014 8:51

Anasayfa > Burdur, Güncel > Sağlık Sen’de Faruk Ozan’la devam

29.09.2014 Pts, 8:51

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Burdur Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda  yapıldı.

Genel Kurula Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Önceki Dönem Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Siyasi Parti Temsilcileri, Sağlık çalışanları ve sendika üyeleri katıldı.

Genel Kurulda konuşan Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş “Sendikacılık bir şirket yapılanması gibi değildir. En üstteki Genel Başkanla en alttaki üyemiz aynı konumdandır. Aynı yetkiye sahiptir.” dedi.

Sendika olarak Adalet Bakanlığı’nda çalışan Hakim ve Savcılara yapılan ücret iyileştirmelerinin benzerlerinin Sağlık Çalışanlarına da yapılmasını istediklerini belirten Durmuş ” Sağlıktaki Performans uygulamasında Hekim ve Hekim dışındaki personelin ayrıştırılması gerekiyor. Hekimler performans yapabilir. Onlara performans uygulasın. Ama hekim dışı çalışanın Performanstan öncede, performanstan sonrada performansı her zaman en üst düzeydedir. Gelen hastasının tedavisini hiç bir zaman ‘ben bugün yapmıyorum’,  yarın gel dememiştir. Asıl Hekimlerin performans uygulamasına tabi olması hekim dışı personele sabit ödemelerinin yapılmasının uygun olduğunu düşünüyoruz. Teklifimiz Döner Sermaye Yönetmeliği hazırlanırken bu minvalde hareket edilmesi olacaktır. Nöbet ücretlerinin en azından mesai ücretleri ile eşdeğer duruma getirilmesi gerekiyor. Dünyada ve Türkiye’de işçilerde gece yapılan çalışmalara karşılık mesai ücreti gündüz yapılan çalışmalardaki mesai ücretlerinden çok daha fazladır. Bizim Türkiye de Sağlık Teşkilatında bu tam tersi durumda.  Nöbet ücretlerinin en azından normal mesai ücretine eşdeğer durumda olması ya da  gece çalışmasına ayrı bir ücretlendirme yapılmasını hakkaniyet ölçüsünde talep ediyoruz.” dedi.

Sağlık Sen Burdur Şube Başkanı M. Faruk Ozan’da yaptığı konuşmada “Sendika üyeliğinin üyelik formuna atılan sıradan bir imza olmadığını sorumluluk sahiplerine verilen emanet olduğunu söyledi. Bu emanetin gereğini yerine getirmek için çalıştıklarını vurgulayan  Ozan “Tribünlere değil, sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yaptık. ” ifadelerini kullandı. Genel Kurul’da konuşan Memur Sen İl Başkanı Ö.Faruk Bilgiç’te örgütlü toplumun demokratik, katılımcı çoğulcu ve güçlü toplum olduğunu kaydetti.

Yapılan seçimde M. Faruk Ozan başkanlığındaki Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. Osman Çelik, Ayhan Davaz, Osman Candan, Sadık Cantürk, Şeref Ercan, Ahmet Yüksel.1-IMG_0112 1-IMG_0116 1-IMG_0120 1-IMG_9597 1-IMG_9610 1-IMG_9613

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber