BAL KABAĞINDA VERİM DÜŞTÜ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :22.10.2024 21:07

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > BAL KABAĞINDA VERİM DÜŞTÜ

22.10.2024 Sal, 21:07

BURDUR’daki bal kabağı üretiminin yaklaşık yüzde 80’inin karşılandığı Kışla Mahallesi’nde bu yıl verimde ciddi kayıp yaşandı.
Burdur’daki bal kabağı üretiminin yaklaşık yüzde 80’inin karşılandığı Kışla Mahallesi’nde üreticiler bal kabağı hasadına başladı. Kışla Mahallesi’nde üretilen kabaklar İstanbul, Ankara, Antalya, Alanya gibi Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gönderiliyor.
Yaklaşık 25 yıldır bal kabağı üreticiliği yapan Erdoğan Özartunç (49) bu yıl kuraklık, sıcak hava, susuzluk gibi etkenlerin yanısıra fare ve domuzlarında üretimi etkilediğini bu nedenle bal kabağında verim kaybı yaşandığını söyledi.
Kuraklık ve aşırı sıcak nedeniyle bal kabağı üretiminde düşüş olduğunu söyleyen Özartunç; “geçen yıl dekar başına 5-6 ton verim aldığımız tarladan bu yıl 1-2 ton ancak verim alabildik” dedi.
Fiyatların geçen yılki fiyatlarla aynı olduğunu söyleyen Özartunç; “fiyatlar bu sene geçen senenin fiyatları ile aynı gidiyor. Kilogramı 5-6 lira civarında ancak şu an için hem alıcı yok, hem de üretimimiz az. Maliyetler yüksek, kazanç yok. Mahallemizde kabak üretimi azaldı. Belki seneye o bir kaç kişide ekmez” diye konuştu.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber