BARO BAŞKANI RAMAZAN GEDİK VEDA EDİYOR | Gündemburdur.com
Son güncellenme :04.10.2024 9:23

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > BARO BAŞKANI RAMAZAN GEDİK VEDA EDİYOR

04.10.2024 Cum, 9:23

Burdur  Baro Başkanı Ramazan Gedik, uzun yıllardır sürdürdüğü başkanlık görevini bırakacağını açıkladı.  Gedik, 5 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Burdur Barosu Genel Kurulu’nda aday olmayacağını duyurdu. 2014 yılından bu yana aralıksız 5 dönem baro başkanlığı yapan Gedik, 2004-2006 yılları arasında da aynı görevi yürütmüştü. Toplamda 6 dönem boyunca Burdur Barosu’na hizmet ettiğini belirten Gedik, artık görevi devretme zamanının geldiğini ifade etti.

Gedik, başkanlık dönemi boyunca Baro’nun kurumsal kimliğini geliştirdiklerini ve hukukun üstünlüğü, adaletin sağlanması adına önemli adımlar attıklarını vurguladı. “Anayasa ne diyorsa, yasalar ne diyorsa o merkezde olduk. Her zaman adaletin ve hukukun yanında yer aldık. Güçlüye karşı gerektiğinde durduk, yanlış gördüğümüz şeyleri kararlı bir şekilde dile getirdik” diye konuştu.

Baro bünyesinde pek çok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Gedik, çevre, kadın, çocuk ve avukatlar için mücadelenin hep bu değerler çerçevesinde yapıldığını söyledi. Meslektaşlarının da bu süreçte önemli desteklerde bulunduğunu dile getiren Gedik, mesleki şeffaflık, eşitlik ve adaletin sağlanması adına ciddi adımlar attıklarını belirtti.

5  Ekim’deki genel kurulda iki listenin yarışacağını belirten Gedik, kazanan hangi liste olursa olsun, Burdur Barosu ve avukatların kazanmasını temenni ettiğini söyledi. Seçilecek olan yeni yönetime her zaman destek vereceklerini de ekledi.  Gedik, genel kurulun Burdur’a, avukatlık mesleğine ve Burdur Barosu’na hayırlı olmasını dileyerek, aday olan iki ismede  başarılar diledi. Baro seçiminde Meltem Özdemir ve Yusuf Çiftçi başkanlık için yarışacak.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber