GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİNDEN BURDUR GÖLÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :03.10.2024 9:33

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİNDEN BURDUR GÖLÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

03.10.2024 Per, 9:33

BURDUR Gazeteciler Cemiyeti yönetimi son yıllarda yaşanan kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle suyu önemli ölçüde azalan ve kuruma tehlikesi yaşayan Burdur Gölü’ne dikkat çekmek için farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.
Burdur Gazeteciler Cemiyeti Türkiye’nin 7’inci büyük gölü olan ve son yıllarda yaşanan kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle suyunun büyük bölümünü kaybeden Burdur Gölü’ne dikkat çekmek için Şeker Plajında 1996 yılında hayata geçirilen ancak daha sonra devam ettirilmeyen Burdur Gölü Yeşil Kuşak Projesi alanında fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.
Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Başkan Vekili Serkan Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Şeker Plajı Mevkiine gelerek Burdur Gölü’nün çekilen alanına Çam fidanı dikti.
Burdur Gazeteciler Cemiyeti olarak önemli bir mesaj vermeye geldiklerini söyleyen Başkan Kürşat Tuncel; “biz meslek örgütüyüz.Bizim ana görevimiz haber hazırlamak, haberlerle kamuoyunu bilgilendirmek, aydınlatmak olsada bir misyonumuz da kamuoyunu yönlendirmek, kamuoyunu oluşturmak. Bugün Cemiyet Yönetimi olarak uzun süredir hazırlığını yaptığımız bir projeyi hayata geçiriyoruz. Burdur Gölü Burdur’un çok öenmi bir doğal varlığı, hemen hemen herşeyi. İklimden tutun pekçok konuda Burdur Gölü ile bağlantılı bir gündemi yaşıyoruz” dedi.
Burdur Gölü’nün son 30 yıldır büyük bir kısır döngünün içerisinde olduğuna dikkat çeken Tuncel şunları söyledi; “gölümüz su varlığını kaybediyor, giderek küçülüyor. Buna çarelerin arandığı bir süreçte Burdur Gazeteciler Cemiyeti olarak diyoruz ki ‘Burdur Gölü ve çevresi ağaçlandırılmalı, Burdur Gölü ve çevresinde Yeşil kuşak oluşturulmalı. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Buradan basın aracılığı ile bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin bütün Burdur Yeşil Kuşak Projesine dahil olalım, Burdur Gölü’nün çevresini ağaçlandıralım. Uzmanlar Burdur Gölü’nün çevresinin ağaçlandırılması ile gerek görünüm, gerekse buharlaşmanın önüne geçilmesi noktasında pek çok fayda sağlayacak. Makü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan Genç hocamızda Burdur Gölü’nün çevresi ağaçlandırılmalı çağrısında bulunmuştu. Biz hocamın bu çağrısının fikri takibini yapıyoruz. Bugün Burdur Gölü kenarından vereceğimiz ses inanıyoruz ki tüm Burdur’da yankı bulacak.”
Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Serkan Şimşek’te yaptığı konuşmada ; “uzunca bir süredir sosyal medya hesaplarımızdan yazdığımız bir projeydi Burdur Gölü’nün çekilen alanlarının yeniden ağaçlandırılması. Bu proje şunun için önemli, Burdur iklim özelliğini kaybetti.Artık yazlar ve kışlar ar. Biz şuna inanıyoruz eğer Burdur Gölü’nün çekilen alanları yeniden ağaçlandırılırsa Burdur yeniden bol yağış alır, mevsimler yerine oturur. Belki gölü büyütemeyiz ama şu anki hali ile korumaya devam ederiz. Şu anda bulunduğumuz alan zamanın Valisi sayın Erhan Tanju’nun Yeşil Kuşak Projesi adı altında ayırdığı bir alan ama daha sonra ne yazık ki takibi yapılmadı. Takibi yapılmayan hiç bir şey verimli olmuyor. Bugün Gazeteciler Cemiyeti olarak bir farkındalık ve yeşil anarşist eylem planladık buraya gelip fidanlarımızı diktik. Tüm Burdur’u konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz. Göl kimsenin değil, tüm Burdur’un ve tüm Türkiye’nin diye konuştu.
Daha sonra Yönetim Kurulu üyeleri Burdur Gölü’nün çekilen alanına sembolik olarak 6 adet çam fidanı dikti.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber