ERASMUS ÖĞRENCİLERİNE YANGIN EĞİTİMİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :27.08.2024 11:04

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > ERASMUS ÖĞRENCİLERİNE YANGIN EĞİTİMİ

27.08.2024 Sal, 11:04

ERASMUS+ K152 YOU Gençlik Değişimleri Programı Burdur’a gelen 35 öğrenciye yangın eğitimi verildi.
ERASMUS+ K152 you Gençlik Değişimleri Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Naturulers Gençlik Grubu yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan “Influencers of Mother Earth” projesi kapsamında Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Romanya ve Türkiye’den toplam 35 katılımcıya Burdur İtfaiyesi ekipleri tarafından yangın eğitimi verildi. Katılımcılar senaryo gereği çıkan yangınlara müdahale etti.

Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak; “dört farklı ülkeden gönüllü itfaiyecilerimizi ağırladık. Orman yangınlarından ev yangınlarına, akaryakıt yangınlarına beş farklı etapta uygulamalı yangın eğitimleri verdik.Umarım faydalı olmuştur. Bu arkadaşların hepsi birer doğa gönüllüsü, doğa için varını yoğunu ortaya koyan insanlar, biz de bilgi ve deneyimlerimizi onlarla paylaştık” dedi.
Çek Cumhuriyeti’nden gelen lise öğrencisi Victoria Klochanova , “çok eğlenceliydi. Bir sürü şey öğreneceğimizden eminim. Takım olarak çalışıyoruz” dedi.
Romanya’dan gelen Üniversite öğrencisi Madalina Andreea Catrinescu ise “birazcık tehlikeli ama aynı zamanda da çok heyecan vericiydi. Kendimi tehlikede hissettim ama yangın söndürme tekniklerini öğrendiğim içinde kendimi mutlu hissettim” dedi.

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber