YAŞLI ADAMI DOLANDIRILMAKTAN POLİS KURTARDI | Gündemburdur.com
Son güncellenme :31.07.2024 11:04

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > YAŞLI ADAMI DOLANDIRILMAKTAN POLİS KURTARDI

31.07.2024 Çar, 11:04

BURDUR’da 80 yaŞındaki Mehmet Ali A. dolandırılmaktan polisler ve arkadaşları sayesinde kurtuldu.
Burdur’da Köprübaşındaki bir kahvehanede arkadaşları ile birlikte oturan Mehmet Ali A.’yı arayan telefon dolandırıcıları yaşlı adama 6 aydır takip edildiğini söyleyerek verecekleri banka hesabına para yatırmasını istedi. Yaşlı adam hiç bir banka hesabının bulunmadığını söyleyince telefondaki şahıs, yaşlı adama ‘paranı alacaklar, paranı bozdur ve adrese gönder’ dedi.
Yaşlı adam panik halinde Özgür Mahallesi’ndeki evinde gidip biriktirdiği 350 Dolar ile 38 bin lirayı aldı ve sarrafa gidip dolarları bozdurarak bankaya giderken polis ekipleri tarafından engellendi.
Yaşlı adamın kahvehanede beraber oturduğu arkadaşları durumdan şüphelenerek önce Mehmet Ali A’nın evine daha sonra da İl Emniyet Müdürlüğüne giderek durumu polislere anlattı.
Banka Şubesi önünde tedbir alan Polis ekipleri Mehmt Ali A.’yı parayı yatırmadan ikna ederek parayı yatırmasını önledi. Polisler yaşlı adama polis, asker veya savcının kendisinden para istemeyeceğini, yabancı numaraları açmaması gerektiğini söyledi.
Mehmet Ali A. “sen 6 aydır takiptesin. Senin bankalarda hesabın var dediler. Benim hiç bir bankada hesabım yok dedim. ‘Tamam üçkağıtçı var, senin paraya göz dikiyor’ dediler. Sen paranı bozdur şu hesaba yatır dediler. Parayı bozdurup gittim. Bankada polis bekliyor seni, parayı yatıracaksın. Polis o dolandırıcıyı bulacak dediler. Ben de inandım” diye konuştu.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber