DİYALİZDE ÖLÜME 4 GÖZALTI (ÖZEL HABER) | Gündemburdur.com
Son güncellenme :12.06.2024 14:39

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > DİYALİZDE ÖLÜME 4 GÖZALTI (ÖZEL HABER)

12.06.2024 Çar, 14:39

BURDUR Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’nde 25 Mayıs günü meydana gelen ve üç kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.
Burdur Devlet Hastanesi’nde 25 Mayıs’ta saat 08.00- 12.00 ile 12.00- 16.00 seansında diyalize giren hastalardan bazıları baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe şeklindeki şikayetlerle hastaneye geldi. Hastalardan bazılarının durumunun ağırlaşması üzerine yetkililer, gün içinde diyalize giren hastaların tamamına telefonla ulaşıp, hastaneye gelmesini istedi. Bazıları da ambulansla hastaneye getirildi.
İlk etapta sağlık durumu ağırlaşan 18 hasta, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yetkililer, farklı illerden ambulans talep etti. Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile gün içerisinde diyaliz tedavisi gören 33 hastanın tamamı hastanelere gönderildi. Hastalardan 23’ü Antalya’da, 6’sı Afyonkarahisar’da, 3’ü Isparta’da, 1’i de Denizli’de tedaviye alındı.
Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Mustafa Demir (70) ile Antalya Şehir Hastanesi’nde tedavi gören Saniye Aksöz (88) ve Somali uyruklu Amina Abas Jama (6) yaşamını yitirdi.
Olayla ilgili yürütülen adli soruşturma neticesinde Burdur Devlet Hastanesi’nde görevli sekreter M.C. ile Elektrik Teknisyeni İ.S. ve Makina Mühendisleri G.A.S. ve Y.A. gözaltına alındı.
Taksirle ölüme sebebiyet verme ve Taksirle yaralama suçlarından gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber