KIZILAY BURDUR’DA GÜNLÜK 50-55 ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALIYOR | Gündemburdur.com
Son güncellenme :03.11.2023 9:09

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > KIZILAY BURDUR’DA GÜNLÜK 50-55 ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALIYOR

03.11.2023 Cum, 9:09

KIZILAY Burdur Şube Başkanı Murat Kuş, Burdur’da Kızılayın günde 50-55 Ünite Kan bağışı aldığını söyledi.
29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle Genç Kızılay Başkanı Betül Kaplan ile Burdur’daki basın mensuplarıyla biraraya gelen Kuş, Kızılay’ın 155’inci yaşına girdiğini söyedi, Kızılay Burdur Şubesi’nin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Kuş; “bizim günlük 50-55 Ünite kan bağışı alıyoruz. 2023 yılında şu ana kadar 7 Milyon liralık giyim, 6-6,5 milyon lira arasında gıda yardımımız oldu. 125 öğrencimize 1,5 Milyon lira civarında burs yardımımız oldu ve devam etmekte. Yabancı uyruklu olup ilimize yerleşmiş olan bireylerede yüzde beş oranında yardımlarımız oluyor.” diye konuştu.
Kuş; “her sağlıklı erkek bireyin yılda 4 kez, her sağlıklı kadın bireyin yılda 3 kez kan bağışı yapması hem kendi sağlığı açısından hem toplum sağlığı açısından çok önemlidir. Yılda bir kez herhangi bir şehir sağlıklı bireyler bir kez kan vermeye gitse kan ihtiyacı problem olmaktan çıkıyor. Belki bizim, yakınlarımızın kan ihtiyacı olmayabilir ama bizle alakası olamyan bireylerin sağlığı için duyarlı olmamız gereken bir konu. Zaman zaman yanıltıcı haberlerle halkımızın kan bağışı yapmasının önüne geçiliyor. Bunun Kızılay’a dorudan bir zararı yoktur. Doğrudan halk sağlığı, toplum sağlığı etkileniyor” dedi.
Kuş, Burdur’un Kan verme tırını satın alabilmesi için iş insanlarından destek beklediklerini söyledi.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber