ERSİN KAPLAN CHP İL BAŞKANLIĞI’NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI | Gündemburdur.com
Son güncellenme :08.09.2023 7:27

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > ERSİN KAPLAN CHP İL BAŞKANLIĞI’NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

08.09.2023 Cum, 7:27

Emekli Öğretmen Ersin Kaplan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkalığı’na adaylığını açıkladı. Kaplan konu ile iligli olarka yazılı bir açıklama yaptı. Kaplan açıklamasında  hedefinin birleştiren, Büyüten,  Kaynaştıran, Yerel ve genel seçimlerde iktidara koşan bir il başkanı olmak olduğunu belirtti.

ERsin Kaplan Kimdir; 25/02/1964 tarihinde Burdur ili Bucak İlçesinde doğdu. Aslen  Burdur İli Yeşilova İlçesi Niyazlar Köyü’nden. Memur bir babanın yedi çocuğundan birisiyim. İki çocuk babası.          İlkokul öğrenimimi Bucak Hürriyet İlkokulu’nda tamamladı.Ortaokul ve lise öğrenimimi Yeşilova İ ; üniversite öğrenimimi ise Gazi Üniversitesi Bolu Eğitim Yüksek Okulunda tamamladı.

                28 Şubat 1985 tarihinde Sivas ili Zara ilçesi Baharşeyh Köyüne öğretmen olarak atandı.1988 yılı eylül ayına kadar bu köyde görev yaptıktan sonra eş durumundan Burdur’un Tefenni İlçesine atandı .10 yıl Tefenni’de yönetici ve öğretmen olarak görev yaptı. Sendikal mücadeleye de bu ilçede başladı. Aynı zamanda ilkokul öğretmenleri  sağlık sosyal yardım sandığı (İLKSAN) temsilcisi olarak Burdur’un  sınıf öğretmenlerini iki dönem (9 yıl) Ankara’da temsil etti. 

                1998 yılı ağustos ayında Burdur merkeze taşındı. Bir yıl Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulunda, bir yılda Burdur merkezde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptı. Bir yıl Ağlasun Yunus Emre İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra Ağlasun İlçesi Yeşilbaşköy İlköğretim Okuluna yönetici olarak atandı. Burada 4 yıl yöneticilik yaptıktan sonra 2 yıl Vali Süleyman Oğuz İlköğretim okulunda , 9 yıl Altın Terim Solmaz İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 2015 yılı temmuz ayında emekli oldum. Devlet memuru olarak görev yaptığı yıllarda 8 yıl Eğitimsen de , 9 yıl Eğitim İş’te aktif olarak sendikacılık yaptı. Emekli olduğu gün Cumhuriyet Halk Partisine giderek üye oldu.

                2015 yılı aralık ayında Bahçeşehir Kolejinde yönetici olarak göreve başladı ve 8 yıl yöneticilik yaptıktan sonra, 2023 yılı mart ayında genel seçimlerde aktif olarak görev yapmak için buradaki görevimden ayrıldı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs’taki genel seçimlerde kendi arabam ile her ilçeyi, her köyü karış karış dolaştı. Aktif bir üye olarak genel seçimlerde üzerime düşen görevi yerine getirdiğimi düşünüyor.

NEDEN ADAY OLDU.

Laplan neden aday olduğu ise şu cümlelerle açıkladı; “Rahmetli babam devlet memuru olarak görev yaptığı yıllarda her zaman siyasetin içindeydi. Bucak’ta görev yaptığı yıllarda, 1973 yılında Cemal AKTAŞ’ın Belediye Başkanlığına aday olmasıyla başlayan siyaset serüveni rahmetli oluncaya kadar devam etti. Bende her zaman babam ile omuz omuza aktif siyasette yer aldım. Ölmeden önce dayım Aziz BOZKURT’a vasiyeti gereği CHP kimlik kartını bana vermesini istemiş. Babamın defni sırasında dayım vasiyeti yerine getirdi ve babamın CHP üye kimliğini bana teslim etti. Babamın vasiyetini yerine getirmek üzere  Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlığına aday oldum.Amacım; birleştiren, Büyüten, Kaynaştıran, Yerel ve genel seçimlerde iktidara koşan bir il başkanı olmaktır.

Şunu açık açık belirtmeliyim ki: Partililerimiz tercih ederse sadece bir dönem il başkanlığı yapacağım,sonrasında da ne belediye başkanı adayı ne de milletvekili adayı olmayacağım.

ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ

                Cumhuriyet Halk Parti Cumhuriyeti kuran, bu ülkeye demokrasiyi getiren 100 yıllık bir partidir. Tabi ki aday belirleme yöntemi olarak ön seçim şarttır, diyorum.  Olmazsa olmazımdır ve hatta diyorum ki “üye bazlı ön seçim” yapılmalıdır.Ancak şu da var ki; nitelikli üye yapısına geçilmeden bu tür bir seçim zor görülüyor. Mahalle delegesini üyeler seçiyorsa; ilçe ve il başkanını, belediye ve il genel meclisine aday olacak kişileri de üyeler seçmelidir diye düşünüyorum. Bu da yetmiyor, gerekirse genel başkanını da üyeler seçsin diyorum.     Basına ve kamuoyuna saygılarımla…

YORUMLAR

Toplam 1 yorum bulunmaktadır.

Gürşat Erdem

Parti içi demokrasi ancak en alttan en üste bütün parti organlarını, genel başkan dahil parti üyelerinin seçmesi ile mümkündür. Hangi parti olursa olsun parti demokrasiden yanaysa bütün organları üyeler seçmelidir. Tüzükte bu madde açıklaması ile yer almalıdır. Bu ilkeye uymayan her kim olursa olsun üyeliği fesih edilmelidir.
Demokrasi olmadan parti olmaz.
Ersin bey başarılar dilerim.
Parti üyeliğimi askıya aldım. Demokrasi olduğu gün aktif olurum.

09.09.2023, 1:39


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber