PROF.DR. HASAN GENÇ MAKÜ REKTÖRLÜĞÜ’NE ADAY | Gündemburdur.com
Son güncellenme :03.04.2023 14:19

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > PROF.DR. HASAN GENÇ MAKÜ REKTÖRLÜĞÜ’NE ADAY

03.04.2023 Pts, 14:19

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasan Genç MAKÜ Rektörlüğü’ne adaylığını açıkladı. 

Adem Korkmaz’ın Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesinden sonra Makü’de yeni rektör ataması önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.  Çok sayıda ismin geçtiği Makü Rektörlüğü için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasan Genç MAKÜ Rektörlüğü’ne adaylığını açıkladı.

Hasan Genç kimdir; ” 10 Aralık 1961 tarihinde Trabzon’un ARaklı ileçsinde doğdu. Lisans Eğitimini Karandeniz Teknik Ünviersitesi Fatih Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda 1986 yılıdna bitirdi. 1987-1994 yılları arasında Elazığ Karşıyaka Lisesi’nde Biyoloji Öğretmeni olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Yüksek Lisans eğitimini 1992 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalında tamamladı.

1994 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlayan Genç, 1997 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlayarak 1998 yılında çalışmakta olduğu Üniversitede Yardımcı doçent Doktor Ünvanını aldı. 2006-2016 yılları arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde aynı ünvan ile görevini sürdürdü. 2016 yılında Biyoloji Alanında Doçent unvanını aldı. 2021 yılında ise Profesör olarak çalışmaya başladı.
Bugüne kadar yayımlanmış olan 37’si uluslararası olmak üzere (17’si SCI, 20’si diğer uluslararası indekslerde taranan dergilerde) toplam 51 makalesi bulunan Prof.Dr. Hasan Genç, 8 farklı uluslararası kitapta ediötrülük ve yazarlık yapmıştır.
Alanında yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu 2 yeni tür ve 1 yeni alttür keşfederek (Lathyrus egirdiricus, Lathyrus tefennicus, Lathyrus nivalis subsp. sahinii) dünya literatürüne kazandırmış olan Prof.Dr. Hasan Genç, aynı zamanda meslek hayatı boyunca Yüksekokul Müdürlüğü (8 yıl), Enstirü Müdür Yardımcılıı (3 yıl), Bölüm Başkanlığı (3 yıl) ve Anabilim Dalı Başkanlığı (21 yıl) gibi farklı idari görevlerde bulunmuştur.
Halen Brdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Böüm Başkanı olarak görevini sürdürmekte olan Prof.Dr. Hasan Genç evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber