2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :03.04.2023 12:03

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

03.04.2023 Pts, 12:03

BURDUR’da 2 Nisan ‘Dünya Otizm Farkindalık Günü’ etkinliği düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Canan Yüksel, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ile Otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Canan Yüksel 2 Nisan’da başlayan Otizm farkındalık ayı çerçevesinde dünyada otizm ile ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması, erken teşhis, tedavi ve eğitimin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini bildirdi.
Yüksel; “otizmde en önemli adım erken tanı ve eğitimdir. Unutulmamalıdır ki otizm, ne kadar erken yaşta tanınır ve uygun bir şekilde yönlendirilirse, tedavisinde o kadar olumlu sonuçlar alınabilmektedir. Farklılıkların bir eksiklik olmadığını anlamaya çalıştığımızda, çok farklı yeteneklerin ortaya çıkabileceği, kişiye özgü yaklaşım tarzı ile hareket edildiğinde olumlu anlamda fark yaratabileceğimizi unutmamalıyız. Otizmli çocuklarımızın ve ailelerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Etkinlikte, yüz boyama, müzik, mavi renk boyayla panoya el baskısı gibi etkinliklerin yanısıra Otizmli bireylere Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan ve ağaçlara asılmak üzere kuş yuvaları verildi.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber