ADLİYEDE KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI | Gündemburdur.com
Son güncellenme :11.01.2023 10:27

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > ADLİYEDE KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI

11.01.2023 Çar, 10:27

ADALET Bakanlığı’nca 2023 yılında ‘Kitap İyileştirir’ sloganıyla Ceza İnfaz Kurumları kütüphaneleri için başlatılan kitap bğış kampanyası Burdur’da da başlatıldı.
Burdur Adalet Sarayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlik ile kitap bağış kampanyası başlatıldı. Etkinlikte konuşan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara “Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutukluların ıslahı ile topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırma faaliyetlerinin yerine getiriliyor, hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirerek toplumu korumanın amaçlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Ceza İnfaz Kurumlarında bağımsız kütüphaneler oluşturuldu. Bu kapsamda kütüphanelerin zenginleştirilmesi amacıyla tüm ülkede eş zamanlı olarak kitap bağış kampanyasının düzenlendi, daha öncede gerçekleştirilen bu tür etkinliklerle fazlaca kitabın tutuklu ve hükümlülere ulaştırıldı, yine bu kampanyadaki amaçta hükümlü ve tutukluların kitaba olan ilgilerini artırmak. Kampanyaya katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Kitap Bağış Kampanyasına ilk bağış Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara tarafından yapıldı. Etkinlik kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ise 110 adet kitap bağışlandı.
Etkinliğe Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Burdur Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Küçük ile Burdur Adliyesinde görev yapan Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile adliye personeli, ceza infaz kurumu müdürleri ve personeli katıldı. Katılımcılar kitap bağışında bulundu.  Kitap bağış kampanyası 20 Şubat 2023 tarihine kadar sürecek.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber