SALDA GENÇLİK FESTİVALİ’NDE KIRAÇ SAHNE ALACAK | Gündemburdur.com
Son güncellenme :06.10.2022 8:56

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > SALDA GENÇLİK FESTİVALİ’NDE KIRAÇ SAHNE ALACAK

06.10.2022 Per, 8:56

BURDUR’un Yeşilova İlçesi’nde bulunan ve Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü’nün adından verildiği Salda Gençlik Festivali’nde sanatçı Kıraç sahne alacak.
Festival Yeşilova İlçe Merkezi’nde düzenlenecek ve Salda Gölü etrafında herhangi bir etkinlik yapılamayacak.
Festivalle ilgili olarak Salda Gölü Halk Plajında gazetecilere yaptığı açıklama yapan Yeşilova Kaymakamı Erdem Yenisoy “1’inci Yeşilova Salda Geri Dönüşüm Çevre ve Sanat Çalıştayı ile birlikte ilçemizde yaklaşık 5 gün sürecek güzel bir aktivite başlatıyoruz. Son üç gününde Salda Gençlik Festivali olarak güzel bir müzik festivali ile kapatacağız. İçerisinde Salda Gölü’nü barındıran güzide bir güzellik olan Yeşilova İlçemizde düzenlenecek olan Festival ve Çalıştayla beraber herkesi Salda’ya bekliyoruz. Ancak festival ve çalıştayın tamamı ilçe merkezinde yapılacak. Kesinlikle göl çevresindeki özellikle kumul toprakta ve bu bölgelerde herhangi bir aktivite düzenlenmeyecek. Sadece festivale gelen misafirlerimizi doğal güzellikleri bizzat yerinde görmeye, buraları gezmeye davet ediyoruz ancak festivalin herhangi bir basamağı göl etrafında düzenlenmeyecek” dedi.

“Festivalimiz 1’inci Uluslararası Geri Dönüşüm Çevre ve Sanat Çalıştayı ile başladı” diyen Yenisoy şunları söyledi; “Burada doğaya nasıl katkı sağlanır konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz ve çalıştaya gelen sanatçılarımızda geri dönüşüm malzemelerini özellikle göl etrafından temin etmek istediler ama bir tane bile çöp ve atık madde bulamadılar bu da bizim için çok sevindirici bir haber. Bundan sonra da bulamayacaklar. Çalıştayın devamında 3 gün müzik gösterisi olacak İmera ve Kıraç konseri ile devam edecek. Bu festivale özellikle Salda adını verdik basında çıkan asılsız haberlere bir tık en azından daha duyarlı olmaya daha güzelliğini ön plana çıkarmak için.”
Festivale gelenlere Salda Gölü tanıtım gezileri düzenleyecekleri bir ekip oluşturduklarını belirten Kaymakam Yenisoy “bu kadar basında çıkan haberlere insanların tanıklık etmesi daha etkileyici olacaktır. Herkesi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Burdur Valiliği, Yeşilova Kaymakamlığı ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin katkıları ile düzenlenen Festival kapsamında 8 Ekim Cumartesi günü Yeşilova İlçe merkezinde düzenlenecek etkinlikte İmera Grubu sahne alacak. Son gün ise sanatçı Kıraç sahne alacak.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber