ÇİFTÇİLERDEN SÜT DÖKME EYLEMİ | Gündemburdur.com
Son güncellenme :18.03.2022 16:26

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > ÇİFTÇİLERDEN SÜT DÖKME EYLEMİ

18.03.2022 Cum, 16:26

BURDUR’da biraraya gelen süt üreticileri artan maliyetleri protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda süt dökme eylemi yaptı.
Burdur merkeze bağlı köylerden gelen çiftçiler Cumhuriyet Meydanı’nda artan üretim maliyetlerini protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptıktan sonra güğümlerdeki sütleri yere döktü.
Çiftçiler adına basın açıklamasını Büğdüz Köyü’nden Mehmet Şenel yaptı. Şenel “son yıllarda artan üretim maliyetleri ve istikrarsızlık et ve süt üretimi açısından önemli sorunlar oluşturmaktadır” dedi.
Şenel “bizler üretime devam edebilmek için ya çeşitli kurum ve kuruluşlardan borçlanıyor ya hayvanlarımızı kesime göndererek ya da bin bir emekle yetiştirdiğimiz hayvanları satarak günü kurtarmanın çaresizliği içinde kıvranıyoruz. Burdur’da üretilen süt ulusal bir çok firmanın tedariğini karşılamaktadır. 1 litre sütün biz üreticilere maliyeti 8 lira iken desteklerle beraber elimize geçen 4.80 lira ile bizlerin bu sektörde kalabileceği nasıl düşünülebilir” diye konuştu.
Yassıgüme Köyü’nden Kazım Öz isimli çiftçide üreticinin zor durumda olduğunu söyledi.
Konuşmalardan sonra sütler üreticiler tarafından döküldü.

 

YORUMLAR

Toplam 1 yorum bulunmaktadır.

Ahmet Kütük

SÜT ÜRETİCİLERİ EYLEM YAPMAK İSTEMİŞLER FAKAT 20/30 KİŞİYLE OLMAZKİ.NEREDE GERİSİ.BÖYLE AZ KİŞİYLE YAPARLARSA HİÇBİR SONUÇ ALAMAZLAR.

18.03.2022, 20:26


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber