BAHRİ KILIÇASLAN UNUTULMADI | Gündemburdur.com
Son güncellenme :20.09.2021 16:04

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > BAHRİ KILIÇASLAN UNUTULMADI

20.09.2021 Pts, 16:04

TÜRKİYE Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenelenen Yamaç Paraşütü Hedef yarışmasının dördüncü etabı Burdur’da düzenlendi. Yarışamda bu yıl Ocak ayında vefat eden Burdur’da Yamaç paraşütü sporunu başlatan Bahri Kılıçaslan’da unutulmadı.
Avşar Tepe’den atlayan paraşütçüler Burdur Gölü Halk Plajında belirlenen alana inmeye çalıştı.
3 gün süren ve 16 ilden 6’sı kadın 50 sporcunun katıldığı Türkiye Yamaç Paraşütü Burdur Hedef Şampiyonası 4’üncü etap müsabakaları sonunda dereceye giren sporcular;
Kadınlarda 1. Özlem Bağ, 2. Kübra Cengiz, 3. Aleyna Özel
Erkeklerde 1. Kerem Dinçer, 2. Mustafa Üri, 3. Kemal Kumral
Kulüplerde 1. Adana Yamaç Paraşütü ve Doğa Sporları Kulübü, 2. İnegöl Belediyesi Spor Kulübü Derneği, 3. Gökyüzü Hava Sporları Kulübü Derneği oldu.
Türkiye Yamaç Paraşatü Şampiyonası’nın beşinci ve son etab ekim ayı içerisinde Adana’da düzenlenecek ve beş etap sonunda dereceye girenler Yamaç paraşütü Milli Takımını oluşturacak. Dereceye giren sporculara ödülleri Vali Ali Arslantaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü orhan Kemerkaya ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Kılıçaslan tarafından verildi.
Ödül töreninde konuşan Fatih Kılıçaslan “Burdur’da yamaç paraşütüne birlikte başladığımız ve bu sporun Burdur’da gelişimine büyük katkı sağlayan rahmetli Bahri Kılıçaslan’ı da rahmetle anıyorum. Burdur’da yamaç paraşütü yapılıyorsa rahmetli Bahri Kılıçaslan’ın çok büyük emeği vardır. 2010 yılında bu spora birlikte başladık ve şu anda 100’ün üzerinde yamaç paraşütçüsü var. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber