Başarılı öğrenciler Dolarları kaptı | Gündemburdur.com
Son güncellenme :10.06.2014 18:19

Anasayfa > Burdur, Güncel > Başarılı öğrenciler Dolarları kaptı

10.06.2014 Sal, 18:19

Suudi Arabistan başta olmak üzere Dünya’nın 20 ayrı ülkesine işlenmiş mermer ihraç eden işadamı Ercan Akın, yaptırdığı okulda üstün başarı gösteren öğrencileri dolarla ödüllendirdi.

Ercan Akın, YGS-2014 Burdur birincisi Ekin Cemre Bayram’a bin, 2013-2014 eğitim öğretim yılı okul birincisi Hatice Arar’ı 750, ikinci Umut Can Doğan’ı 500, üçüncü Emre Avşar’ı ise 250 Amerikan doları ile ödüllendirdi.

Aytaş Akın Mermer Fabrikası’nda düzenlenen törende konuşan Ercan Akın, 14-15, ve 21, 22 Haziran 2014 tarihleri arasında 2 aşama halinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’nda ülke derecesi elde edecek öğrencilerini sıfır kilometre birer otomobil ile ödüllendireceğinin müjdesini verdi.

Ercan Akın Fen Lisesi’ni yaptıran hayırsever işadamı amacının okulu sadece bir bina şeklinde dikip teslim etmek olmadığını belirterek “Asıl amacım yaptırmış olduğum okul binasının içerisini kaliteli, değerli ve başarılı öğrenciler ile doldurmak ve bunun devamını sağlamaktı. Okul yaptırmış olmak için okul yaptırmadım. Okulun başarısı için daha çok çaba harcıyorum. Bunu sürdüreceğim inşallah ilerleyen zamanlarda Bunun ilgili çalışmalarımız olacak. Okul yaptırmak ayrı bir gurur kaynağı tabii ki asıl gurur kaynağı benim için öğrencilerdir. Öğrencilerimizin başarısını ileride göreceğiz.” dedi.

Ercan Akın Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Şakır “Burdur’a yılardır özlemini duyduğu Fen Lisesini yaptıran ve çok güzel bir eser kazandıran, eğitime destek veren değerli iş adamımız Ercan Akın’a yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Fen Lisesinin 2010-2011 eğitim öğretim yılında Burdur Devlet Hastanesi eski binasında zor şartlar altında 78 öğrenci ile eğitim öğretime başladığını hatırlatan Okul Müdürü Hüseyin Üstün’de “Kendi binası olmayan, pansiyonu olmayan, kendi öğretmen kadrosu olmayan bir okuldan bu günlere geldik. Sağ olsun Ercan Bey 2011 yılında bir yıl gibi bir süre ile bu binayı yaptı. Teslim etti. Tabii öğrencilerimiz daha teknolojik dersliklere kavuştular. Pansiyon ve spor salonumuz ile birlikte dört dörtlük bir okulum oldu.” İfadelerini kullandı.

Ercan Akın daha sonra başarılı öğrencilere fabrikasını gezdirdi.bur-başarılı öğrencilere dolar  (1)

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber