Seramik Kursiyerlerinin eserleri görücüye çıktı | Gündemburdur.com
Son güncellenme :09.06.2014 23:59

Anasayfa > Burdur, Güncel > Seramik Kursiyerlerinin eserleri görücüye çıktı

09.06.2014 Pts, 23:59

Burdur Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan Seramik Kursu kursiyerlerinin eserleri görücüye çıktı.

Burdur Belediyesi Seramik Eğitim ve Uygulama Atölyesi sorumlusu Seramik Tasarımcısı ve eğitmeni  Işıl Ekici Eryılmaz kursun 6 ay sürdüğünü ve kursta başarılı olan 15 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Halk Eğitim Müdürlüğü’nün modül program desteğiyle 6. Dönem Kursunu bitirdiklerini ve şu ana kadar 200’e yakın Burdurlunun seramik eğitimi aldığını söyleyen Eryılmaz “modül programlarla, çark yöntemi, seramiği elle şekillendirme, kalıp yöntemi gibi usulleri öğrencilerimize öğretiyoruz” dedi.

Burdur Belediyesi Piribaşlar Kültür ve Sanat Evi’ndeki serginin açılışında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Seramik atölyesinin Burdur’un 10 bin yıllık tarihini yansıttığını ve sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Ercengiz “Tanıtımını doğru yapalım ve kursiyer sayımızı artıralım. Daha profesyonel hale nasıl getirebiliriz bunun üzerinde çalışalım. Belediye olarak nasıl katkı koyabileceksek elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

Vali Vekili Bahir Altunkaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran tarafından açılan ve bir hafta açık kalacak sergide kursiyerlerin kurs süresince yaptığı 200 eser sergileniyor.1-IMG_3258 1-IMG_3273 1-IMG_3277

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber