İREM SU İÇİN HELVA DAĞITILDI | Gündemburdur.com
Son güncellenme :13.03.2020 9:55

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > İREM SU İÇİN HELVA DAĞITILDI

13.03.2020 Cum, 9:55

BURDUR’da geçen yıl 13 Mart 2019’da geçirdiği trafik kazasında yaralandıktan bir gün sonra yaşımını yitiren MAKÜ öğrencisi İrem Su Akkaya’nın ölüm yıldönümünde helva dağıtıldı.
Burdur’da, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi Kavşağı’nda 13 Mart 2019 sabahı meydana gelen kazada, Süleyman Emre Kılınç yönetimindeki otomobil ile Uzman Çavuş Emre Esmer’in kullandığı otomobil çarpıştı. Kazada Süleyman Emre Kılınç, yanında bulunan İrem Su Akkaya ve Beyza Din (19) ile diğer otomobilin sürücüsü Emre Esmer yaralandı.
Edinilen bilgilere göre ağır yaralı olarak Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırılan buradan da Isparta’ya sevk edilen MAKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi İrem Su Akkaya, kazadan 1 gün sonra yaşamını yitirdi. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Uzman Çavuş Emre Esmer’in, yapılan testte, 1.92 promil alkollü olduğu belirlendi. Kırmızı ışık ihlali yaptığı da öne sürülen Esmer, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada yargılanan Emre Esmer, ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak’ suçundan 9 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Esmer’in cezasını 7 yıl 6 aya düşürdü.

Dua Edildi Helva Dağıtıldı

İrem Su Akkaya’nın ölüm yıldönümünde öğrenim gördüğü Makü Mühendislik Mimarlık Fakültesi önünde dua edildi ve helva dağıtıldı. Sınıf arkadaşları adına konuşan Eda Nur Soylu “ölümlerin hepsi acı. En çok sanımızı yakanlar bizim canımızı yakanlar.Kazayı ilk duyduğumuzda bir hafta sonra aramıza döner diye düşündük. Bize öyle güzel gülüyor, öyle güzel bakıyordu ki İrem Su ile ölüm kelimesini hiç birbirine yakıştıramadık. Her an sınıf kapısından girecek ve bize her zamanki gibi ‘günaydın’ diyecek gibi”. Keşek sen burada olsaydın da ben bu konuşmayı yapmasaydım, keşke biz burda topalnmış olmasaydık. Biliyorum ki İrem Sı bizi duyuyor, hissediyor bizim o’nu ne kadar çok sevdiğimizi biliyor. Leyla annemiz ve Halil babamız bize emanet. Sen huzur içinde uyu” dedi.
İlahiyat Fakültesi Öğretin Üyesi Prof.Dr. Veli Atmaca’nın dua etmesinden sonra İrem Su Akkaya için helva dağıtıldı.
Etkinliğe İrem Su Akkaya’nın babası Halil Akkaya, Annesi Leyla Akkaya, teyzesi Selda Avcı, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Karaca, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kılınç, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Latif Gürkan Kaya, Mühendislik Mimarlık Fakültesi sekreteri Kani Ziya Gökalp, MAKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkaı Mehmet Şimşek ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber