VALİ ŞILDAK; “MESLEKİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ” | Gündemburdur.com
Son güncellenme :11.03.2020 21:31

Anasayfa > Burdur, Genel, Güncel > VALİ ŞILDAK; “MESLEKİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ”

11.03.2020 Çar, 21:31

BURDUR Valisi Hasan Şıldak Mesleki Eğitimi önemsediklerini belirterek ” Mesleki Eğitim Merkezi ara insan gücü ve toplumun bütün kesimlerinin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren kurumlar olarak son derece fonksiyonel ve sektörlere hazır eleman sunan müesseseler” dedi.
Vali Hasan Şıldak beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile birlikte Burdur Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Sınıf ve atölyeleri gezen Şıldak Kurum Müdürü Özer Unat’dan bilgi aldı.
Şıldak Burdur’daki 4 Mesleki Eğitim Merkezinde 500 öğrencinin 15 dalda eğitim gördüğünü belirtti. Şıldak şunları söyledi; “öğrencilerimiz haftanın bir günü burada bulunarak derslerini alıyorlar. Diğer 6 günde ise çıraklık yaptıkları işyerlerinde zanaatlarını sürdürüyorlar. Mesleki eğitim merkezinde öğrenciler 3 yılın sonunda kalfa oluyorlar. 4’üncü yılın sonunda ise Ustalık sınavına girerek bu sınavda başarılı olmaları sonunda ustalık belgelerini alıyorlar. Ustalık Belgesi ile kendi başına işyeri açabilme veya usta ünvanı ile bir işletmede çalışma imkanı elde ediyorlar. 2019 yılı eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir düzenleme ile öğrencilerimiz fark derslerini vermek suretiyle 4 yılın sonunda mezun olurken Ustalık Belgesi’nin yanısıra Meslek Lisesi diploması da alabiliyorlar. Bu hakikaten şu ana kadar ülkemizde eğitim sistemi içerisinde mevcut olmayan bir uygulamaydı, bu yıl itibariyle başladı.”

Mesleki Eğitim Merkezi ve Meslek Liselerinde eğitim alan öğrenci sayısının artmasını istediklerini anlatan Şıldak “aslında mesleki eğitim ara insan gücü dediğimiz sanayinin, esnaf sektörünün yani hizmet sektörünün temel ihtiyacı olan personel ihtiyacını, eğitimli işgücünü oluşturan bir eğitim kolu. Mesleki Eğitim çok önemli. Bakanlığımızın da bu konuda yeni çalışmaları var. Farklı bakış açıları ile yeni açılımlar getirecek. Çünkü sanayi sektörü ve esnaflarımız nitelikli işgücü bulamamaktan, çırak, kalfa bulamamaktan yakınırken bir taraftan baktığımızda velilerimizin, öğrencilerimizin de yeterince mutlu olmadığını, bu iki ucun tam anlamıyla örtüşmediğini, buluşmadığını görüyoruz. Aslında Mesleki Eğitim Merkezi ara insan gücü ve toplumun bütün kesimlerinin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştiren kurumlar olarak son derece fonksiyonel ve sektörlere hazır eleman sunan müesseseler. Bu itibarla Mesleki Eğitim Merkezlerini önemsiyoruz. Bu açıdan, önümüzdeki süreçte farkındalık çalışmalarını, toplumumuzun bu konularda bilgilendirilmesi, daha duyarlı hale gelmesi ve öğrenci sayısının arttırılması konularında çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitimi çok önemsediğini ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘meslek lisesi, memleket meselesi’ sloganı ile süreci başlattığını söyledi.

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber