KAMERALI SİSTEMLE ÇİFTLİKLER GÜVENDE | Gündemburdur.com
Son güncellenme :27.10.2015 14:04

Anasayfa > Burdur, Güncel > KAMERALI SİSTEMLE ÇİFTLİKLER GÜVENDE

27.10.2015 Sal, 14:04

Burdur’da ahırlarına kamera takip sistemi yerleştiren işletmeciler, böylece büyükbaş hayvanlarını uzaktan bilgisayar ve cep telefonlarıyla 24 saat kontrol edebiliyor.
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkanı Hikmet Çangır, yaptığı açıklamada, hayvancılıkta ” Türkiye ‘nin Hollandası” olarak adlandırılan Burdur’da ahırlara kamera sistemi kuran besicilerin, son yıllarda oldukça yaygınlaşan bu sistem sayesinde işletmelerinde büyük kolaylık sağladığını anlattı.
Bucak ilçesinde 2003 yılında 41 bin metrekare arazi üzerine kurdukları bin hayvan kapasiteli tesislerinde 250 büyükbaş hayvanın bulunduğunu anlatan Çangır, bu tesislerine kurdukları 52 kameralı sistem sayesinde hayvanlarını uzaktan bilgisayar ve cep telefonlarıyla 24 saat kontrol edebildiklerini söyledi.
Çangır, son yıllarda ahırlarda ve çiftliklerde yaygınlaşan bu sistem sayesinde hayvanları sürekli kontrol altında tuttuklarını anlatarak, şöyle konuştu:
“Yemi zamanında verildi mi? Hayvanların sağlık sorunu var mı? Herhangi bir güvenlik sorunu var mı? Sağımları zamanında yapıldı mı? Bunları anlık takip edebiliyoruz. İşçilerin hayvanlara davranışlarını, makine ekipman kullanımını, ahırları kimlerin gezdiğini ve hayvanların davranışlarını da takip edebiliyoruz.”
Çangır, gece görüş özelliğine de sahip kameraları ahırlar bölgesine, sağımhanelere, güvenlik ve yangın riski taşıyan bölgelere yerleştirdiklerini kaydetti.
Hayvanların verimlerinin artırılması için yemlerinin düzenli ve zamanında verilmesi gerektiğine işaret eden Çangır, kamera sistemi sayesinde yaptıkları kontrollerle bu sorunu çözdüklerini belirtti.
Çangır, kendi işletmesinde yöneticiler hariç 4 işçi çalıştırdığını, takip sistemi olmasa bu sayının çok daha fazla olabileceğini vurguladı.

Kamera takip sisteminin güvenlik açısından da caydırıcı özelliği sahip olduğuna işaret eden Çangır, şunları kaydetti:

“Kamera takip sistemi ahırlara kurulmadan önce çevremizde çok fazla hayvan hırsızlığı olayları duyuyorduk. Bu sistem kurulduktan sonra hırsızlık olayları azaldı. En azından hırsızlar kamera sistemi takılı olan ahırlara girme cesaretini gösteremiyorlar. Böyle bir olay gerçekleşse bile bu kişilerin kameralar yardımıyla tespit edilmesi çok kolay. Ben bütün hayvan işletmelerine bu sistemi öneriyorum.”

 

YORUMLAR

Toplam 0 yorum bulunmaktadır.


Tasarım: Burdurweb Medya
burdur haber